bronson90 28.01.2018 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Witam, właśnie stoję przed zakupem bojlera i zastanawiam się czy wziąć wersje z grzałką elektryczną. Pomyślałem, że w sezonie niegrzewczym mógłbym całkowicie wyłączyć kocioł i grzać wodę prądem. Ma ktoś jakieś doświadczenia z takim rozwiązaniem? Warto tak zrobić czy sobie odpuścić i jechać cały rok gazem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.01.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Witam, właśnie stoję przed zakupem bojlera i zastanawiam się czy wziąć wersje z grzałką elektryczną. Pomyślałem, że w sezonie niegrzewczym mógłbym całkowicie wyłączyć kocioł i grzać wodę prądem. Ma ktoś jakieś doświadczenia z takim rozwiązaniem? Warto tak zrobić czy sobie odpuścić i jechać cały rok gazem? Pozdrawiam W moim przypadku dobowe średnie zużycie gazu na CWU wynosi około 0,5-0,6 m3. Zasobnik 160 litrów. Chyba prąd będzie mniej opłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson90 28.01.2018 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 zastanawia mnie czy po prostu jest sens eksploatować kocioł przez pół roku tylko po to by podgrzać wodę. Jeśli nie ma wielkich różnic w cenie na miesiąc to myślę, że warto byłoby zainwestować w grzałkę. No ale to moja teoria, wolałbym posłuchać praktyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.01.2018 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A co to za eksploatacja jak popracuje 3-4 razy na dobę po 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts