Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wentylacja mechaniczna- dostałam wycenę

Recommended Posts

Witam, dostałam wycenę na wentylacja mechaniczna Zehnder z rekuperację na kwotę 35tys, powierzchnia domu (bez garażu) to około 110m.

Wydaje mi się, że to bardzo wysoka cena. Proszę o opinię.

Również wydaje się stanowczo za dużo , szczególnie widząc aukcję ....może warto poszukać nie bazować na pojedynczej wycenie?

http://allegro.pl/rekuperacja-wentylacja-zehnder-comfoair-350-basic-i7047148520.html

• 3 weeks później...
Dostałem ofertę z Uniflexu za instalacje z ich reku na prawie 7 tys ....euro netto, bez montażu. Montaż 4500zł netto. Tanio nie mają. Gdzieś przeczytałem, że są tylko trochę drożsi od Pe-flexa. skrzynka rozprężna na dwa kanały w Peflex kosztuje ok 50zł a w uni 50 Euro. Jakies inne firmy polecacie?

U mnie kilka lat temu firma na T... z mi....pl - jestem bardzo zadowolony, co rok zamawiam przegląd instalacji. Cena była ok. 15-17 tys. za dom o pow. ponad 160 m2.

Po co ten przegląd? Co tam jest do przeglądania? Nie umiesz wymienić filtrów samemu?

Dlaczego ukrywasz nazwę?

Cena może być, ale nie wiemy na czym i jak zrobione. U mnie sam sprzęt bez montażu tyle kosztował.

Przegląd instalacji reku robię co roku bo tak chcę. Robię też coroczne przeglądy dachu, komina, pieca itp. itd. - dokładnie z tego samego powodu. Filtry zmieniam sam i Twoja złośliwość jest niepotrzebna. Nazwy ukrywam bo moi przedmówcy też ukrywali, a odniosłem się do dwóch firm, o których oni prawdopodobnie wspominali.

Witam, dostałam wycenę na wentylacja mechaniczna Zehnder z rekuperację na kwotę 35tys, powierzchnia domu (bez garażu) to około 110m.

Wydaje mi się, że to bardzo wysoka cena. Proszę o opinię.

Witam,

W sprawie wyceny montażu wentylacji mechanicznej z rekuperatorem zachęcam do konsultacji z jednym z naszych Autoryzowanych Instalatorów. Instalator pomoże w doborze odpowiedniego rekuperatora wraz z montażem całej instalacji wentylacji mechanicznej. Wyszukiwarka instalatorów znajduje się na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 777 008. W swojej ofercie oprócz sprawdzonych rekuperatorów posiadamy również kanały płaskie o grubości jedynie 50mm pozwalające na prosty montaż bez taśmy uszczelniającej. Połączenie gwarantuje wysoką szczelność. Wnętrze przewodu posiada antystatyczną oraz antybakteryjną powłokę.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus