Wybuduję czy nie 28.01.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Drodzy, Proszę o opinię.Jaka jest dla Was uczciwa cena dla inwestora i wykonawcy za ocieplenie styropianem 5cm garażu od wewnątrz ściany przylegającej do domu i sufitu.Dom budowany z pustaka ceramicznego - wykonanie bardzo staranne.Zakres prac to tzw. wykonanie na gotowo tzn. styro + klej + siatka oraz zatarcie tego wszystkiego w taki sposób, że tynkowanie nie będzie już konieczne.Cena robocizny razem z materiałem. Robota wykonana będzie przy okazji tynków wewnętrznych. Ogólnie nie oszczędzam na budowie i nie mam problemu zapłacić za dobrze wykonaną robotę, ale dostałem ofertę od tynkarza na 100 zł/m2. Według mnie cena jest nieuczciwa, ale może nie jestem świadomy ogromu pracy i ceny wszystkich użytych do pracy materiałów.Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.01.2018 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Znajomy ocieplał budynek , z materiałem wyszło chyba 115zł/m2. Z materiałem. Ty masz sam garaż. IMO wydaje się ze cena jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 30.01.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 U nas to było jakieś 35 zł / m2 za robociznę. Materiał sam kupowałem (płyty PIR). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts