magu112 28.01.2018 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, prawdopodobnie "gres polerowany" - nie wiem nie znam się (na ścianie są identyczne płytki), po myciu kwasowym środkiem czyszczącym PIKASAT VC 120 - wyblakł. Sprzątałem podłogę w łazience tym środkiem (również płytki którym nic się nie stało) i z rozmachu poleciałem do kuchni, po wyschnięciu podłogi byłem w szoku Cz da radę to uratować? Jeżeli tak to jak - proszę o rady dodam że po przetarciu wilgotną szmatką kolor jest Okay (czarny), i z niewielkim czasem podczas wysychania wyłaniają się wyblakłe części. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez magu112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 29.01.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Jak byś ten gres polerowany przedtem zakonserwował impregnatem to nic by się nie stało , obawiam się ze plamy ci już nie znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magu112 29.01.2018 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Czyli tylko kucie i wymiana ? To wynajmowane mieszkanie i w tym właśnie największy problem. :/Nikt mnie nie poinformował o rodzaju podłogi i jakieś konieczności ostrożności podczas jej konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 29.01.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Większość ludzi nie ma pojęcia że gres polerowany trzeba zaimpregnować po położeniu bo inaczej każde wylanie czegoś zostaje na długo lub zawsze w zależności co to był za specyfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts