coachu13 29.01.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Czy ktoś może polecić rozpórki do montażu ?Czy takie za ok 120PLN będą wystarczające ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 30.01.2018 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Nikt nie montował drzwi samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 30.01.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Ja montowałem na takich za ~2,5vPLN (kawałki łat drewnianych) - sprawdziły się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 30.01.2018 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Ja również zaproponuję ci rozpórkę z wąskiej deski lub łaty w promocyjnej cenie 100 zł od sztuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.01.2018 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Czy ktoś może polecić rozpórki do montażu ? Czy takie za ok 120PLN będą wystarczające ?polecam te https://www.bricoman.pl/drzwi-okna-stolarka/boazeria-drewno-surowe/kantowki/kantowka-strugana-20x40x1000mm-sosna-surowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 31.01.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Jak 20ścia drzwi to może i warto, jak 3-4 to bez sensu, lepiej kupić w lokalnym składzie jakas tania łate np. 3 m i pociąć na odpowiedni wymiar, potem dzrwi obkleic, plastikowe kliniki i da sie i tak. a moze w domu masz cos i nie musisz kupowac, cokolwiek byle rozeprzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 31.01.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 a nie lepiej ucieta łate okleić? po grzyba drzwi? po co kliniki?Tniesz łate na wymiar i kliniki nie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 01.02.2018 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 masz racje, ale tak podsunąłem pomysł żeby się bardziej zabezpieczyć no i można łate nie równo uciąć lub mieć w domu np. 2cm krótszą a chcąc oszczędzić i nie kupować w sklepie trzeba z nią przykombinować - idę już po bandzie najbardziej oszczędnej po prostu gdybym miał jedne drzwi osadzać to idzie tak ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.02.2018 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 ja jak obsadzałem drzwi, to dociąłem sobie 3 rozpórki na wymiar, końce okleiłem taśmą papierową, te takie żółte jak do malowania. Obsadzałem jedne drzwi, jak piana stwardniała(po 2-4h) zdejmowałem rozpórki i następne drzwi. Futryny opaskowe. Żadnych kołków, dybli czy innego dziadostwa, tylko sama piana. Jak ta piana "wyschnie" to na drugi dzień futrynę można wyrwać razem ze ścianą. Najlepiej zacząć od drzwi najszerszych, później skrócić łaty/rozpórki do następnego wymiaru, obsadzić futryny i jeśli mamy jeszcze węższe drzwi to znów skrócić i tak dalej. 3 rozpórkami można obsadzić wszystkie drzwi w domu. Jesli nam sie spieszy, to zrobic 6 rozpórek lub odpowiednio wiecej, tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 01.02.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 przy rozporach z kantóki / łaty lepiej zabezpieczyć końce płytkami ze sklejki np. ≠ 10 mm - zabezpiecza to drewnianą ościeżnicę przed powstaniem wgnieceń, przy użyciu "piany wysokorozporowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts