coachu13 29.01.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Hej,Przymierzam się do montażu drzwi wewnętrznych.Czy gdzieś znajdę dobre porady ?Rozumiem, że ościeżnica powinna być przykręcona śrubami i zapianowana od środka ?Czy ościeżnica powinna być lekko w górze czy po prostu opierać się na podłodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.01.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Masz już wybrane / kupione drzwi? To zerknij w ich instrukcję montażu. Bo tak na odległość, nie widząc jakie to drzwi i jakie są otwory trudno podpowiedzieć cokolwiek konkretnego. Śruby nie zawsze są konieczne. Drzwi stawia się na podłodze. Ale nie zawsze jest ona równa, więc wtedy stosuje się podkładki. Chyba że Ci nie przeszkadza fakt, że będą przekoszone względem ościeżnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.01.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Hej, Przymierzam się do montażu drzwi wewnętrznych. Czy gdzieś znajdę dobre porady ? Rozumiem, że ościeżnica powinna być przykręcona śrubami i zapianowana od środka ? Czy ościeżnica powinna być lekko w górze czy po prostu opierać się na podłodze ?oczywiście, że znajdziesz http://www.gogle.pl "montaż drzwi wewnętrznych" skolko-godno, do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 30.01.2018 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Wiadomo, że nie chcę żeby były przekoszone.Czyli, śruby nie są konieczne ?Wystarczy zapianowanie ?Drzwi mam drewniane i ościeżnice regulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.01.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 W takim razie, przy drewninych ościeżnicach dyblowanie uważam za conajmiej wskazane. Przekoszenia rzędu 2-3mm nie zauważysz, ale szczelinę przy podłodze już tak. Chociaż mam watpliwości czy one na pewno są drewniane. W tej chwili firmy które drewna używają co najwyżej w paletach nazywają siebie "producent drzwi drewnianych".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 31.01.2018 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Jakie konkretnie masz drzwi i ościeżnice? Miałeś już jakieś doświadczenie z montażem? Czytałeś trochę o tym, widziałeś jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.02.2018 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Obowiązkowo szczelinę pomiędzy podłogą a dołem ościeżnicy wypełniasz silikonem aby żadna woda tam nie podeszła.Podaj markę i model drzwi, bo inaczej ciężko będzie coś konkretnego powiedzieć, bo nie każde drzwi montuje się identycznie. Co do dybli do drzwi drewnianych to ja je stosuję praktycznie za każdym razem ze względu na wagę skrzydła. Sporo informacji znajdziesz w googlach. Raczej nie patrz na to co piszą marketowe foldery, bo nie zawsze jest tam dobrze napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts