Brzeszczot_33 30.01.2018 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Mam problem, brama się otworzyła i zamiast zacząć się zamykać otworzyła się bardziej. Teraz niestety mam problem. Chciałem zamknąć bramę ręcznie, pociągnełem sznurek aby móc awaryjnie zamknąc, ale musiałęm użyć dużo siły by zamknąć bramę. Chciałem ponownie zazębić bramę,ale obecnie mogę tą roczką po szynie swobodnie przysuwać, jakby nie chciała się zazębić.Czy coś się uszkodziło, jak zazębić bramę? Napęd bramy to intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 30.01.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 jak pociagnałes za sznureczek to byc moze trzeba ten rygiel (do ktorego jest przywiazany sznurek) wcisnac/przesunac do gory. Pokombinuj, moze to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 30.01.2018 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 jak pociagnałes za sznureczek to byc moze trzeba ten rygiel (do ktorego jest przywiazany sznurek) wcisnac/przesunac do gory. Pokombinuj, moze to to. próowałem ale niestety nie wygląda że to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 31.01.2018 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 (edytowane) próowałem ale niestety nie wygląda że to to Otwórz maksymalnie bramę i uruchom napęd. Łącznik na łańcuchu (czy pasku) sam zaskoczy. W moim Krispolu miałem tak samo z tym, że nic się nie zepsuło a nastąpił zanik napięcia w sieci. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez wg39070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 31.01.2018 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Otwórz maksymalnie bramę i uruchom napęd. Łącznik na łańcuchu (czy pasku) sam zaskoczy. W moim Krispolu miałem tak samo z tym, że nic się nie zepsuło a nastąpił zanik napięcia w sieci. ok, spróbuję dzisiaj tak zrobić, dam znać czy pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 31.01.2018 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Na pewno pomoże. Przy zamykaniu rygiel wskoczy w swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 31.01.2018 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 No właśnie próbowałem i niestety nic nie zaskoczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 31.01.2018 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 sprawdź czy rygiel powrócił na swoje miejsceTo plastik i się zacina gdy szarpniesz za sznurek za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 31.01.2018 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 (edytowane) jak to sprawdzić? Próbowałem na różne sposoby, przy zamkniętej i otwartej bramie. przy otwartym ryglu przy zamkniętym ryglu Czy coś może po zdjęciach widać? Czy na co zwrócić uwagę? e: Mogę tym suwakiem swobodnie ruszać bez żadnego oporu, a gdy zdejmę sworzeń łączący rygiel i bramę ty ryglem przy zamkniętym jak i otwartym mogę swobodnie jeździć po szynie Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Brzeszczot_33 e: dodana ostatnia linijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 01.02.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 to najprawdopodobniej coś się uszkodziło wezwij serwis gwarancyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 01.02.2018 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) a ta czesc co w ramce, masz ja u siebie ? przy zamknietym ryglu przejechales po tym elemencie co zaznaczylem i brama sie nie zapiela ? jesli tak, no to serwis jak napisal OknoHouse Edytowane 1 Lutego 2018 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 02.02.2018 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Ten element jest nad automatem... Na końcu szyny jak go wydostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 02.02.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 ten element powinien przesuwać się wraz z łańcuchem. Jeśli ruch silnika go nie porusza - jest uszkodzony i do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 02.02.2018 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Po naciśnięciu przycisku słychać jakby brama chciała się ruszyć ale stoiA pod jaka nazwa szukać tego elementu i jaki koszt to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 02.02.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Najpierw sprawdz cczy ten element przesuwa sie w kierunku od automatu do bramy i odwrotnie. Szukaj w instrukcji do napedu recznego sterowania. U mnie jest pozycja programowanie sterownika, otwieranie/zamykanie samouczenie. Jednak ja mam inny sterownik, nie wiem czy u Ciebie jest taka opcja. Nie masz sprzegnietej bramy z napedem ! Ten element powinien byc polaczony z lancuchem. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 02.02.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 ten element MUSI być powiązany z łańcuchem gdyż to on łączy łańcuch z resztą mechanizmu powiązaną z bramą. Jest to zabierakJeśli przesuwa się przy nieruchomym łańcuchu to jest źleAlbo uległ uszkodzeniu albo poluzowało się blokowanie go na łańcuchu (nie znam do końca tej konstrukcji) Poza tym widzę inny błąd (moim zdaniem) - kto tyle smaru tam napakował ? To są elementy plastikowe które nie wymagają smarowania. Smar przejmie kurz i będzie działał jak papier ścierny i po pewnym czasie stal zacznie korodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 02.02.2018 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Smaku tyle dali montazysci. Nic nie robiłem z tym Wygląda ze ten element górny jest na łańcuchu, ale doszedł za daleko na to wygląda.Czy da się jakoś awaryjnie bramę zamknac wymusić na napedzie? Wtedy może się wysunie element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 02.02.2018 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Poza tym widzę inny błąd (moim zdaniem) - kto tyle smaru tam napakował ? To są elementy plastikowe które nie wymagają smarowania. Smar przejmie kurz i będzie działał jak papier ścierny i po pewnym czasie stal zacznie korodować Nie smarujesz nie jedziesz to tak troche zartem i nie dotyczy to autora tematu. A lancuch tez jest plastikowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 02.02.2018 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Brzeszczot zajrzyj do instrukcji, ja w necie znalazlem ze chyba masz podobna konfiguracje sterownika zrob te kroki co sa, naciskasz set i przytrzymujesz. az sie pojawi jedynka,nic nie rob przyciskiem up, od razu nacisnij set i by na wyswietlaczu pojawila sie 2, wtedy przyciskiem down przesuniesz w dol ten elelement co wczesniej pisalem. Brame miej troche otwarta recznie i rygiel do gory. Wowczas ten element zalapac powinien. Jednakze bedziesz musial pozniej po sprzegniecu na nowo zaprogramowac brame by ustawiala sie w pozycji zamknietej i otwartej. Jesli nie umiesz tego robic, to wezwij kogos. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 02.02.2018 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Łańcuch metalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts