Okse 02.02.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Nie smarujesz nie jedziesz to tak troche zartem i nie dotyczy to autora tematu. A lancuch tez jest plastikowy ? trochę żartem ale bez przesady łańcuch jest metalowy i nie styka się z obudową. Inaczej, nie powinien się stykać jeśli został prawidłowo naciągnięty. Jeśli zabierak trwale połączony jest z łańcuchem to wraz z ruchem łańcuch powinien się przesuwać Jeśli się przesuwa to ustaw bramę w położeniu 1/2 otwarcia i uruchom napęd. Jeśli wszystko działa prawidłowo oba mechanizmy powinny ze sobą się połączyć (zaskoczyć) jeśli tego nie czynią uszkodzony jest element powiązany z dźwignią połączoną z bramą Mało prawdopodobne by przestawiły się położenia krańcowe zaprogramowane na silniku a jeśli nawet to oba elementy powinny się połączyć a trakcie ruchu łańcucha jeśli nie następuje połączenie wzywaj serwis bo dalsze rozkminianie tematu nic nie da. Jest po prostu uszkodzenie elementów które należy wymienić a mało prawdopodobne byś je gdzieś dostał poza producentem bramy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/235673-brama-segmentowa-wi%C5%9Bniowski-awaria/page/2/#findComment-7479386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 02.02.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Co powinno byc a co nie to wiadomo ze roznie w zyciu jest. U mnie na pewno lancuch w niektorych miejsach styka sie z metalowymi elementami prowadzenia, szyna? A polozenia krancowe potrafia sie same przestawiac. Pozycja dolna jakos ucieka mimo zaprogramowania. Ale to nie temat na przepychanki.Ja staram sie tylko pomoc koledze nie wysylajac go do serwisu. Brzeszczot wczesniej w poscie #19 napisalem i wkleilem kawalek instrukcji z programowania sterownika. Zrob to, przynajmniej zobaczysz czy ten zabierak sie przesuwa Edytowane 2 Lutego 2018 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/235673-brama-segmentowa-wi%C5%9Bniowski-awaria/page/2/#findComment-7479392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 03.02.2018 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Brzeszczot zajrzyj do instrukcji, ja w necie znalazlem ze chyba masz podobna konfiguracje sterownika [ATTACH=CONFIG]406414[/ATTACH] zrob te kroki co sa, naciskasz set i przytrzymujesz. az sie pojawi jedynka,nic nie rob przyciskiem up, od razu nacisnij set i by na wyswietlaczu pojawila sie 2, wtedy przyciskiem down przesuniesz w dol ten elelement co wczesniej pisalem. Brame miej troche otwarta recznie i rygiel do gory. Wowczas ten element zalapac powinien. Jednakze bedziesz musial pozniej po sprzegniecu na nowo zaprogramowac brame by ustawiala sie w pozycji zamknietej i otwartej. Jesli nie umiesz tego robic, to wezwij kogos. Wielkie dzięki :wave: Udało się wyciągnąć suwak i zazębił się z bramą Na początku nie zauważyłem tej instrukcji. Muszę jeszcze tylko zaprogramować, ale nie miałem dzisiaj na budowie ze sobą instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/235673-brama-segmentowa-wi%C5%9Bniowski-awaria/page/2/#findComment-7479972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts