Okse 02.02.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Nie smarujesz nie jedziesz to tak troche zartem i nie dotyczy to autora tematu. A lancuch tez jest plastikowy ? trochę żartem ale bez przesady łańcuch jest metalowy i nie styka się z obudową. Inaczej, nie powinien się stykać jeśli został prawidłowo naciągnięty. Jeśli zabierak trwale połączony jest z łańcuchem to wraz z ruchem łańcuch powinien się przesuwać Jeśli się przesuwa to ustaw bramę w położeniu 1/2 otwarcia i uruchom napęd. Jeśli wszystko działa prawidłowo oba mechanizmy powinny ze sobą się połączyć (zaskoczyć) jeśli tego nie czynią uszkodzony jest element powiązany z dźwignią połączoną z bramą Mało prawdopodobne by przestawiły się położenia krańcowe zaprogramowane na silniku a jeśli nawet to oba elementy powinny się połączyć a trakcie ruchu łańcucha jeśli nie następuje połączenie wzywaj serwis bo dalsze rozkminianie tematu nic nie da. Jest po prostu uszkodzenie elementów które należy wymienić a mało prawdopodobne byś je gdzieś dostał poza producentem bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 02.02.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Co powinno byc a co nie to wiadomo ze roznie w zyciu jest. U mnie na pewno lancuch w niektorych miejsach styka sie z metalowymi elementami prowadzenia, szyna? A polozenia krancowe potrafia sie same przestawiac. Pozycja dolna jakos ucieka mimo zaprogramowania. Ale to nie temat na przepychanki.Ja staram sie tylko pomoc koledze nie wysylajac go do serwisu. Brzeszczot wczesniej w poscie #19 napisalem i wkleilem kawalek instrukcji z programowania sterownika. Zrob to, przynajmniej zobaczysz czy ten zabierak sie przesuwa Edytowane 2 Lutego 2018 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 03.02.2018 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Brzeszczot zajrzyj do instrukcji, ja w necie znalazlem ze chyba masz podobna konfiguracje sterownika [ATTACH=CONFIG]406414[/ATTACH] zrob te kroki co sa, naciskasz set i przytrzymujesz. az sie pojawi jedynka,nic nie rob przyciskiem up, od razu nacisnij set i by na wyswietlaczu pojawila sie 2, wtedy przyciskiem down przesuniesz w dol ten elelement co wczesniej pisalem. Brame miej troche otwarta recznie i rygiel do gory. Wowczas ten element zalapac powinien. Jednakze bedziesz musial pozniej po sprzegniecu na nowo zaprogramowac brame by ustawiala sie w pozycji zamknietej i otwartej. Jesli nie umiesz tego robic, to wezwij kogos. Wielkie dzięki :wave: Udało się wyciągnąć suwak i zazębił się z bramą Na początku nie zauważyłem tej instrukcji. Muszę jeszcze tylko zaprogramować, ale nie miałem dzisiaj na budowie ze sobą instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts