Hipolitek 30.01.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Witam, zabrałem się za remont domu po pradziadku, który jest w mojej rodzinie od 100 lat, wszystko wykonuję sam dlatego proszę o proste porady gdyż fachowcem nie jestem a i budżet nie wysoki posiadam. Dom jest drewniany zewnątrz z kwadratowych bali, ściany wewnętrzne na rzucie krzyża są z czerwonej cegły. Dom ma 4 izby przechodnie korytarz po środku. Dlatego w każdym pomieszczeniu mam dwie ściany murowane i dwie drewniane. Obecnie w remontowanej izbie wykonałem podkład betonowy pod posadzkę i wymieniłem pierwszy bal, który był na ceglanym fundamencie . Bal był od spodu zjedzony przez grzyby itp. Po całości wymieniłem go na cegłę. Teraz planuję zabrać się ściany. Na ścianach jest tynk prawdopodobnie piaskowo-wapienny, na ścianie murowanej bezpośrednio na cegle a na ścianie drewnianej na trzcinie. Bardzo proszę o ocenę/poradę ( jeżeli zdjęcia są nie wyraźne to zrobię lepsze) jak wykończyć wnętrze? Planowałem odrestaurować tynk ale na obecnym etapie jego ponowne odtworzenie to dużo roboty, czy lepiej zerwać go całkowici? Uzupełnić szczeliny pianką i wykonać płytę k-g? jeżeli tak to jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts