moniss 31.01.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Witam, Ekipa okienników zaczyna montaż okien na taśmach rozprężnych (szaro-czarna Hanno)Największy kłopot jest z montażem tarasowego HSa, gdyż nie mają tak szerokiej taśmy (HS ma 174mm, a taśmy max. 84mm). Zaproponowali, że taśmę dadzą od zewnątrz, a wewnątrz zapianują i przykleją folię wewnętrzną. Nie powiem aby ten pomysł mi się spodobał, bo założą taśmę i jak znam życie, to zapianują ją zanim zdoła się rozprężyć. Poza tym, piana będzie twarda, a taśma elastyczna i obawiam się, że to nie będzie ze sobą współgrało, a już zwłaszcza przy halnym wietrze (HS od południa). Czy ktoś wie, jak prawidłowo powinno się montować HSa?Czy danie równolegle dwóch taśm rozprężnych byłoby lepszym pomysłem niż nawalanie tam piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 31.01.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 dlatego stawki za montaż HSów sa inne niż normalnych okien My dajemy zawsze dwie taśmy równolegleMogą tak zrobić jak opisujesz chociaż od wewnątrz dałbym taśmę a piane od zewnątrz i z zewnątrz folie paroprzepuszczalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.02.2018 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Dzięki za odpowiedź. No właśnie, montaż na dwóch taśmach bardziej mnie interesuje niż taśma + pianowanie. Czy to jest lepsze (szczelniejsze itp.) rozwiązanie niż taśma + piana? Czy dajecie równolegle taśmy dwukolorowe tego typu: czy dwie osobne pojedyńcze (jasną i ciemną)? A dlaczego lepsze byłoby pianowanie od zewnątrz a od wewnątrz taśma, a nie odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk D. 28.09.2018 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam, Ekipa okienników zaczyna montaż okien na taśmach rozprężnych (szaro-czarna Hanno) Największy kłopot jest z montażem tarasowego HSa, gdyż nie mają tak szerokiej taśmy (HS ma 174mm, a taśmy max. 84mm). Zaproponowali, że taśmę dadzą od zewnątrz, a wewnątrz zapianują i przykleją folię wewnętrzną. Nie powiem aby ten pomysł mi się spodobał, bo założą taśmę i jak znam życie, to zapianują ją zanim zdoła się rozprężyć. Poza tym, piana będzie twarda, a taśma elastyczna i obawiam się, że to nie będzie ze sobą współgrało, a już zwłaszcza przy halnym wietrze (HS od południa). Czy ktoś wie, jak prawidłowo powinno się montować HSa? Czy danie równolegle dwóch taśm rozprężnych byłoby lepszym pomysłem niż nawalanie tam piany? Jeśli już to pianowanie od zewnątrz i wyklejenie EPDM, a wewnątrz taśma rozprężna Generalnie oczywiscie piana ma swoje minusy ale przy dużych konstrukcjach takich jak Hsy usztywnia całość w przeciwieństwie do taśmy 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts