AnnaKarolina 31.01.2018 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Dzień dobry,Chcę wybudować budynek gospodarczy wielkosci 5m x 7m na zgłoszenie w systemie gospodarczym pomagał będzie Pan Henio.Tylko jest problem bo ja o tym nie mam pojęcia a nie chciałabym aby Henio robił tam co chciał i jak chciał i prośba do Was Panowie...pomóżcie mi ogarnąć temat.Mam kilka pytań:1) fundamenty - jak głębokie i szerokie (budynek parterowy nie podpiwniczony) wys.max 5m /czy gł.1.2m i szer.ok 0.3m wystarczy? I co wchodzić powinno w ich skład.Budynek zamierzam ocieplić,ogrzewanie podłogowe elektryczne,kominek.2) taras - czy jeśli nie będzie na stałe złączony z budynkiem tylko znajdował się w odl.np.0.1m od budynku jest ok tzn nie będzie się wliczał do tych 35m2? Czy zadaszenie tarasu może "wychodzić" z budynku?3) antresola - jak wysoka może być aby nie łamać przepisów?/musi być to budynek parterowy/4) w zgłoszeniu podany został dach dwuspadowy czy w przypadku dachu jednospadowego muszę składać drugie zgłoszenie czy jest to nieistotna zmiana która nie ma wpływu na zgodę?/plan zp dopuszcza te dwa rodzaje dachów.5)czy muszę zgłaszać do jakichkolwiek urzędów,że zaczynam coś działać czy już nie? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts