Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budynek gospodarczy/kuchnia letnia do 35m2 na zgłoszenie


Recommended Posts

Dzień dobry,

Chcę wybudować budynek gospodarczy wielkosci 5m x 7m na zgłoszenie w systemie gospodarczym pomagał będzie Pan Henio.

Tylko jest problem bo ja o tym nie mam pojęcia a nie chciałabym aby Henio robił tam co chciał i jak chciał i prośba do Was Panowie...pomóżcie mi ogarnąć temat.

Mam kilka pytań:

1) fundamenty - jak głębokie i szerokie (budynek parterowy nie podpiwniczony) wys.max 5m /czy gł.1.2m i szer.ok 0.3m wystarczy? I co wchodzić powinno w ich skład.

Budynek zamierzam ocieplić,ogrzewanie podłogowe elektryczne,kominek.

2) taras - czy jeśli nie będzie na stałe złączony z budynkiem tylko znajdował się w odl.np.0.1m od budynku jest ok tzn nie będzie się wliczał do tych 35m2? Czy zadaszenie tarasu może "wychodzić" z budynku?

3) antresola - jak wysoka może być aby nie łamać przepisów?

/musi być to budynek parterowy/

4) w zgłoszeniu podany został dach dwuspadowy czy w przypadku dachu jednospadowego muszę składać drugie zgłoszenie czy jest to nieistotna zmiana która nie ma wpływu na zgodę?/plan zp dopuszcza te dwa rodzaje dachów.

5)czy muszę zgłaszać do jakichkolwiek urzędów,że zaczynam coś działać czy już nie?

 

Z góry dziękuję za pomoc

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...