posnanss 01.02.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Dzień dobry, Po przejrzeniu forum nie odnalazłem rozwiązania takiej sytuacji. Kupiłem dom. Taras wyłożony płytkami - poprzedni właściciel nie jest w stanie określić technologii wykonania warstw. Jedyne co widzę to spadek, założona blacha okapowa pod płytkami oraz rynna odprowadzająca wodę. Płytki na tarasie zostały ułożone 4 lata temu - nie są głuche. Ekspozycja tarasu południowa. W piwnicy brak zacieków. Taras znajduje się nad podpiwniczeniem. Pomieszczenia te są ogrzewane, jednak nie są użytkowane przez mieszkanców - zwykła piwnica - graciarnia. Ze zdjęć termowizyjnych posesji wynika, że nie ma on izolacji termicznej - ciepło ucieka przez taras. Mam dwa wyjścia: wyłączyć ogrzewanie w tej części piwnicy lub wykonać docieplenie tarasu "od wewnątrz". Wiem, że powinno być inaczej, ale nie ma szans by to zrobić. Chciałym ułożyć na suficie - warstwy od wewnątrz: 1. Farba biała2. samoprzylepna folia paroizolacyjna aluminiowa,3. warstwa 10 cm XPS. Czy ktoś z forumowiczów wykonywał takie coś lub może udzielić rady co do rozwiązania. pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts