lookaszpl 01.02.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Witam,Chciałem zapytać jak prawidłowo powinien zostać zakończony styropian przy połączeniu z dachem. Moje ściany szczytowe kończę się 10cm poniżej dachu, tak aby między ścianą, a dachem możliwe było dodatkowe ocieplenie z wełny. Z tego co wyczytałem jest to prawidłowe, mam wątpliwość jednak co do samego styropianiu. Po weryfikacji organoleptycznie (ręką) na stryszku nieużytkowym wyczywam, że styropian w wielu miejscach kończy się kilka cm poniżej wysokości ściany szczytowej czyli brakuje izolacji 10cm wysokości ściany + te kilka centymetrów. Jak to Waszym zdaniem powinno wyglądać zgodnie ze sztuką budowlaną? Niestety wykonawca nie poczuwa się do winy, chociaż moim zdaniem ewidetnie brak jest tam ciągłości izolacji i co gorsza tam gdzie już mam płyty karton gips cięzko będzie to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 02.02.2018 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 w zasadzie co miesiąc ten DETAL " wypływa ". Odsyłam do wątku na FM :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232040-O-murarzach-dyletantach-i-ca%C5%82ej-czeladzi-projektuj%C4%85co-wykonuj%C4%85co-nadzoruj%C4%85cej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts