cross099 02.02.2018 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Witam wszystkich. Przychodzę do was z pytaniem. Mam dwa napędy jeden firmy Avidsen drugi firmy Big Tor. Każdy ma swojego pilota. I nie można tych pilotów sparować z drugim napędem chociaż maja więcej przycisków. Czy istnieje sposób (np. kupno innego pilota ) który będzie działał z dwoma napędami na raz? Jeśli tak to jaki pilot może pomóc ? Pilot z Big tora powoli mi się rozpada i chciałbym przy okazji wymiany kupić coś co z dwoma napędami zadziała Piloty wyglądają tak jak na zdjęciach. https://photos.app.goo.gl/K9QN31aAWr2O9yjP2 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.02.2018 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Oba piloty pracują na częstotliwość 433,92MHz więc nie ma problemu zastąpić go innym lub jednym np takim http://henryx.com.pl/pilot-samokopiujacy-ag197.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cross099 02.02.2018 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 A czy te piloty przypadkiem nie mają kodu zmiennego ? Ten pilot poradzi sobie z takim czymś? Gdzieś wyczytałem po wpisaniu nazwy napędu Avidsen Ever 212 i Big Tor Stable i tam wyczytałem że piloty mają zmienny kod.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.02.2018 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Jeśli tak, to się nie nadaje. Trzeba poszukać coś na zmienny. Można również kupić nowy zestaw nadajnik i odbiornik np 4 kanałowy i skonfigurować oba napędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.02.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Witam wszystkich. Przychodzę do was z pytaniem. Mam dwa napędy jeden firmy Avidsen drugi firmy Big Tor. Każdy ma swojego pilota. I nie można tych pilotów sparować z drugim napędem chociaż maja więcej przycisków. Czy istnieje sposób (np. kupno innego pilota ) który będzie działał z dwoma napędami na raz? Jeśli tak to jaki pilot może pomóc ? Pilot z Big tora powoli mi się rozpada i chciałbym przy okazji wymiany kupić coś co z dwoma napędami zadziała Piloty wyglądają tak jak na zdjęciach. https://photos.app.goo.gl/K9QN31aAWr2O9yjP2 Dziękuję za pomoc Jeżeli chcesz pozostać przy posiadanych pilotach Avidsen to do BigTora podepnij dodatkowy odbiornik w tym systemie. Dobre zamienniki produkuje polska firma Proxima. https://www.proxima.pl/produkt/sterownik-nw1_30-8/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cross099 03.02.2018 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Ok to jest jakieś rozwiązanie tyle że pilotów też musiałbym dokupic. To będzie rozwiązanie na wypadek jak nie znajdę innego a czy istnieje możliwość dokupienia pilotów które same w sobie będą współgrać z dwoma napędami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.02.2018 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 czy istnieje możliwość dokupienia pilotów które same w sobie będą współgrać z dwoma napędami ? Proxima miała kiedyś w ofercie piloty wielosystemowe ale raczej nie w takiej konfiguracji (BigTor - czyli pewnie KEY + Avidsen). Myślę jednak, że są w stanie wykonać takiego pilota na zamówienie. Proponuję do nich zadzwonić lub napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.02.2018 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Tylko na zamówienie, i nie będzie to tanie. Wyobraź sobie że chcesz pilot do różnych rzeczy.......... zapewne wielu amatorów cudzej własności też chciałoby takie piloty a jeszcze tanie i ogólnodostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.02.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Tylko na zamówienie, i nie będzie to tanie. Wyobraź sobie że chcesz pilot do różnych rzeczy.......... zapewne wielu amatorów cudzej własności też chciałoby takie piloty a jeszcze tanie i ogólnodostępne. Nie rozumiem twoich obaw. Złodziej może mieć przy sobie pilot wielosystemowy albo 50 różnych pilotów do każdego systemu. Co to zmienia skoro nie są zaprogramowane do konkretnego odbiornika??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts