krzych88 02.02.2018 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Witam, Potrzebuję porady w jaki sposób na 12 m2(3x4) wyrównać podłogę. Remontuje stary dom i po zerwaniu paneli i podkładów odkryłem, że różnica poziomów w najniższym i najwyższym punkcie to nawet 6cm(średnio koło 2-3cm do podniesienia). Proszę o informację jaką zaprawą to najlepiej wyrównać. Czy może zrobić to na dwa razy, w najniższym miejscu wylać a po jakimś czasie kolejną zaprawą wyrównać. Co poleciacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 03.02.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Jeżeli to ma być dobrze zrobione to skuć wylewke i zrobić nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych88 09.02.2018 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Witam, zrobiłem tak jak mówiłeś skułem co było do skucia. Mam mniej więcej 6 cm do wylania. Pod dołem jest żużel ok 10 cm. Pytanie czy można go zostawić, zrobić zbrojenie siatką i wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.02.2018 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 żuzel wywal jak najdalej od domu, a na powaznie, żużel jest bardzo higroskopijny, wywal to z domu a na jego miejsce wsyp jakiś piasek/pospółke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych88 09.02.2018 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Rozumiem, ale jakie to ma znaczenie jeżeli będzie on pod warstwą betonu? Oczywiście mogę dać w to miejsce styropian, ale czy jest taka konieczność. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.02.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 wywal wszystko i zrób podłogę drewnianą, a legarami wszystko wyrównasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.02.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Rozumiem, ale jakie to ma znaczenie jeżeli będzie on pod warstwą betonu? Oczywiście mogę dać w to miejsce styropian, ale czy jest taka konieczność. Proszę o opinie.żużel bardzo mocno podciąga wodę i bardzo długo ja trzyma. Nie styropian, tylko piach/pospółka. Ubić, położyć folie i wylać beton. Zrobisz jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych88 10.02.2018 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 W tym problem, że jest to 1 piętro i nie chciałem obciążać za bardzo tego stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.02.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 skoro 1p. to wywal ten żużel i daj styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych88 10.02.2018 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Dziękuję Sławko za porady. Okazuje się że tego żużlu jest ok 13cm. Łącznie jest ok 20 cm do podniesienia. Jak to podzielić, ile styropianu a ile betonu? Siatkę dawać? Chciałbym to jak najmniej obciążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych88 16.02.2018 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Dzisiaj wybrałem do końca całość i wyzamiatałem. Sprawa wygląda następująco. Do podniesienia się jest od 15-25 cm. Myślałem o 5,6cm betonu na górę i pod dół styropian. Czy na dole dawać kawałki styropianu czy może użyć np. wyrównać keramzytem czy perlitem, na to styropian i beton? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 16.02.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) nie wiem jak keramzyt albo perlit, ale ja bym raczej dał coś stabilnego i jak zwiąże, to dac styropian tyle ile potrzeba, albo od razu styropian i na to beton.. Przy tej grubosci styro, to wylewka raczej 7-8cm. Kup odpowiednią ilośc styro 5cm tak aby pokryło całość + kilka płyt na podkład tam gdzie jest najnizej, plus styro 4cm na całość + kilka płyt na wyrównanie i kilka płyt 3cm . Najpierw wyrównaj płytami 5,4 i 3cm tak aby uzyskac mniej wiecej poziom z najwyzszym punktem. ta wartswa nie bedzie na całości. Ubytki zasyp perlitem. Na ta wyrównaną powierzchnię połóz styro 4cm i na to na mijanke 5cm. Bedziesz miał równa fajna powierzchnię. Przykryj to folią i wylej na to beton. Folia moze byc ta z opakowań paczek styropianowych, a jak za mało, to wtedy kup cała płachtę 12m2. Edytowane 16 Lutego 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts