Marek_79 02.02.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Witam, Pytanie jak w temacie - szukam osob ktore skorzystały badz sa w fazie realizacji projektu z Firmą Hoger Sp. z o.o.. Ponieważ rozważam ich propozycję szukam osób które wspomniany temat już przerobiły. Będę wdzięczny za wszelkie informacje/uwagi. Z góry dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbaiana 05.05.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 rozmawiałem z lekko wkurzonym inwestorem, który kupił od nich domek "pod klucz" . Inwestor miał dostać klucze do 30 marca , a jest początek maja i mają duże opóźnienia . Jak dotąd zrobili płytę, ściany i dach, w środku instalacje i wylewki. Od dłuższego czasu nic się nie dzieje - nikt nie przychodzi na budowę i kiepski kontakt - mydlą oczy , a postępów w pracach brak . Chyba nabrali zbyt dużo zleceń i się nie wyrabiają z terminami. Inwestor narzekał też na system zaliczkowania - wpłacone 2x po 40% zaliczki - zanim ruszyli z jakąkolwiek robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilczki 27.05.2018 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 rozmawiałem z lekko wkurzonym inwestorem, który kupił od nich domek "pod klucz" . Inwestor miał dostać klucze do 30 marca , a jest początek maja i mają duże opóźnienia . Jak dotąd zrobili płytę, ściany i dach, w środku instalacje i wylewki. Od dłuższego czasu nic się nie dzieje - nikt nie przychodzi na budowę i kiepski kontakt - mydlą oczy , a postępów w pracach brak . Chyba nabrali zbyt dużo zleceń i się nie wyrabiają z terminami. Inwestor narzekał też na system zaliczkowania - wpłacone 2x po 40% zaliczki - zanim ruszyli z jakąkolwiek robotą. Mam ten sam problem: propozycja aneksu z opóźnieniem terminu wykonania, a nawet jeszcze nie zaczęli. @qbaiana: Czy mogę prosić o przekazanie wkurzonemu inwestorowi prośby o kontakt ze mną? Maila w razie czego poślę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Revol 04.06.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Wysłałem wczoraj maila z własnym projektem ale firma niestety buduje domy tylko ze swojej bazy projektów. Może to i dobrze bo powinny być one fachowo wykonane:) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 04.06.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Wykonawca sam się właśnie powyżej skontaktował, także pytajcie na forum do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Revol 05.06.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Wykonawca sam się właśnie powyżej skontaktował, także pytajcie na forum do woli Daruj sobie. Co jak co ale myślę,że sam mój komentarz moze być pomocny... poprostu firma wykonuje tylko i wyłącznie swoje projekty. Więc jeżeli ktoś by chciał inny projekt to nie ma co zaglądać na ich stronę. Ja wysłąłem maila z zapytaniem o wwycenę a także innymi pytaniami co do technologi itp. To odpowied była jasna .. my budujemy tylko z własnych projektów na pozostałe pytania odpowiedzi nie dostałem. Więc nie pisz mi tu że jestem jakimś wykonawcą bo nie jestem . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 05.06.2018 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Nie daruję sobie.Chłopie, przecież to widać, słychać i czuć, że zarejestrowałeś się po to, aby odpowiedzieć na ten konkretny zarzut.Komu ty chcesz tutaj kit wciskać, że jest inaczej? Pierwszy post na forum i wybielanie nieuczciwego wykonawcy - no gratuluję naiwności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2018 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Wysłałem wczoraj maila z własnym projektem ale firma niestety buduje domy tylko ze swojej bazy projektów. Może to i dobrze bo powinny być one fachowo wykonane:) Pozdr. innych nie potrafią ? widać, że firma nastawiona na zysk. czy fachowo bo budują tylko swoje projekty? bardzo wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Revol 07.06.2018 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Przynajmniej w ten sposób nie muszę się zastanawiać czy brać ich pod uwagę. A Ty lotpaj w każdym poście się kogoś czepiasz, chyba taki styl życia obrałeś Przynajmniej sobie ilość postów nabijesz ....i bd najważniejszy na forum. Druga sprawa jeżeli masz jakieś informacje o tej firmie to się wypowiedz w tedy Twój post bd pomocny.... Piszesz ze pierwszy post i już kogoś bronię, wiec jestem z firmy. Czyli mam brać i powielać wątki które już ktoś poruszył, napisałem do nich maila dostałem odpowiedź więc napisałem. Może się komuś przyda ... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilczki 12.10.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 (edytowane) 12.10.2018:Skrót naszej (dotychczasowej) współpracy z firmą Hoger Dom (niech fakty mówią same za siebie): pozwolenie na budowę: wydane i uprawomocnione: połowa kwietnia 2018zgodny z podpisaną umową termin ukończenia budynku pod klucz (w 3 miesiące od pozwolenia): połowa lipca 2018 początek realizacji inwestycji (wykop pod fundamenty): połowa sierpnia 2018 - miesiąc po terminie zakończenia budowy wg umowymontaż gotowych elementów betonowych: koniec sierpnia 2018stan surowy otwarty: połowa września 2018 połowa października 2018 - 3 miesiące po terminie zakończenia budowy wg umowy, 6 miesięcy od pozwolenia na budowę:dach gotowy, wstawione okna, instalacje: tylko elektryczna, rozpoczęta izolacja zewnętrzna budynkużeby przyspieszyć zakończenie budowy rezygnujemy ze stanu pod klucz na rzecz deweloperskiego 16.11.2018:Sytuacja na połowę listopada 2018: opóźnienie w oddaniu budynku (w stosunku do terminu z umowy) to już 4 miesiące i końca nie widać, na zewnątrz budynek obklejony jest styropianem (prawie cały), firma od miesiąca nie prowadzi żadnych działań w kierunku skończenia elewacji zewnętrznej w środku mamy rozgrzebane tynki i gładzie położone w połowie budynku, częściowo wyszlifowane, reszta: gołe ściany betonowe, raz na kilka dni przychodzi 1-2 pracowników firmy i coś dorobi ze strony firmy brak jakiejkolwiek woli do przyspieszenia prac i ukończenia budowy choćby do stanu deweloperskiego - otwarcie mówią, że nie ma kto u nas wykańczać, bo pracownicy są teraz na innej budowie pytanie tylko jak można zawierać kolejne umowy i rozpoczynać kolejne budowy, kiedy nie jest się w stanie w rozsądnym terminie ukończyć tych, za które już się wzięło pieniądze? Edytowane 16 Listopada 2018 przez wilczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korlo3000 05.02.2019 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Witam. Udało się zakończyć budowę z firmą Hoger bo u mnie występują ogromne opóźnienia i końca nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilczki 07.02.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) U nas firma z budowy zeszła w Sylwestra, 5 tygodni temu. Zrobili stan prawie deweloperski - z zewnątrz nie skończyli elewacji, na styropianie jest tylko jedna warstwa kleju. Skończyć i tynkować mają wiosną, na razie jest za zimno.Pozwolenie na budowę mieliśmy w połowie kwietnia, a wg umowy skończony budynek do stanu pod klucz miał być w 3 miesiące od pozwolenia (wypadało na połowę lipca). W rzeczywistości do końca grudnia czyli w 8,5 miesiąca dostaliśmy niedokończony stan deweloperski. Widząc jakie jest opóźnienie jeszcze przed rozpoczęciem montażu zrezygnowaliśmy ze stanu pod klucz i od listopada w miarę możliwości wykańczamy dom sami żeby było szybciej. Teraz już powoli się wprowadzamy. Za to zaraz po zejściu firmy Hoger z budowy otrzymaliśmy od nich szybciutko fakturę i wezwanie do zapłaty ostatniej raty za budynek, mimo, że umowa nie jest wykonana, bo nie ma skończonej elewacji. Na fakturze był dopisek, że elewację skończą wiosną 2019 r., w bliżej nieokreślonym terminie. Znając ich sposób działania odmówiliśmy, bo faktura jest niezgodna z umową, a jak im zapłacimy to nie mamy pewności kiedy i czy w ogóle wrócą. Zapomniałam dodać: z bezpośrednich kontaktów z innymi klientami Hogera wiem, że oprócz nas są jeszcze dwie budowy, które prowadzili/prowadzą z podobnymi opóźnieniami - Korolo3000 to kolejny, czwarty przypadek. Z rozmów z ich podwykonawcami i pracownikami wnioskuję, że na wszystkich ich budowach idzie to podobnie... Edytowane 7 Lutego 2019 przez wilczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpak1981 22.03.2019 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Witam jestem w trakcie budowy, opóźnienia są niesamowite już jeden aneks podpisałem, ale to już powiedzmy że po czytaniu tych postów to już każdy wie.Mam inny problem Firma Hoger dostarczyła na budowę gotowe elementy stan wykonania jest tragiczny wystające szkło spienione niewyrównane części zewnętrzne jak by ktoś grabkami je porysował a nie wygładził. Nadproża za wysoko wylane powinny mieć 2,1m a u mnie 2,35m.Związku z tym mam pytanie do ludzi którym dostarczono elementy ścian nośnych czy posiadają zdjęcia z budowy który obrazuje te ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSiEk33 04.04.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Witam,mam pytanie do szpak1981 jakie było realne opóźnienie z dostarczeniem ścian. I jak wygląda ewentualny proces reklamacyjny - jest odzew i chęć do usunięcia usterki. Czy znacie jakieś opinie zadowolonych klientów na tema eksploatacji tych budynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts