adrian229 03.02.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Witam, ok. 2,5 roku robiliśmy ocieplenie domu i elewację, mamy dwa wykusze, na jednym z nich tynk niestety puchnie i miejscami odpada, nie wiem czy jest to spowodowane tym że po elewacji może spływać np. deszcz, lub wina ocieplenia, ocieplaliśmy w lutym kiedy było kilka kresek na plusie. Na wiosnę będę chciał zmienić kolor elewacji, tam gdzie są wykusze możliwe jest jakieś zabezpieczenie, np jakaś rynna lub inny sposób żeby stale deszcz nie spływał po elewacji? Albo kamień elewacyjny? Nie chcę aby po pomalowaniu ścian problem brudzących ścian i puchnięcia tynku powrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Pewnie woda z balkonu dostaje się pod tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 14.02.2018 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Witam,Podtrzymuję opinię kolegi fotohobby, na temat najsłabszego ogniwa, w tym przypadku tarasu. Izolacja tarasu, zainstalowane opierzenie może być główną przyczyną wnikania wody pod tynk. Oczywiście żeby mieć pewność należało by dokładnie sprawdzić poszczególne elementy.Proponuję kontakt z działem technicznym producenta systemu dociepleń, który zainstalowałeś na swoim budynku. Myślę, że powinien coś doradzić w tej kwestii. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts