drogba_37 03.02.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Odkurzacz centralny VacuMaid S1570 Split, sprawdzałem na jednostce i ma tyle ile powinien mieć, czyli podciśnienie w kPa - 28,7. Sprawdzane miernikiem kPa gumowym i ma nawet 29 kpa. A na gniazdkach dochodziło ledwo do 0,8 kPa. Jedna nieszczelność zlokalizowałem na szufelce, rura giętka była rozerwana, wymieniłem na porządną i teraz mam 1,5 czyli i tak jeszcze dużo brakuje. Przejrzałem gniazdka ale sam nie wiem jak tą nieszczelność wykryć, najlepiej byłoby wtłoczyć jakiś dym i pooglądać gdzie wycieka, czy macie jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 03.02.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 (edytowane) Pierwszy pomysł dobry, wtłoczyć dym do instalacji innym odkurzaczem na tzw wydmuchu( jakiś stary odkurzacz który ma z tyłu na wyrzucie kawałek rurki( ssawka zasysasz dym a tyłem wtedy wtłoczysz go do instalacji ) druga osoba w tym czasie sprawdza wszystkie gniazda. Edytowane 8 Lutego 2018 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostrowiecc16 20.08.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Czy taki odkurzacz centralny trzeba często konserwować lub naprawiać? W jaki sposób powinno się go czyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luxvac 21.08.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Odkurzacz centralny VacuMaid S1570 Split, sprawdzałem na jednostce i ma tyle ile powinien mieć, czyli podciśnienie w kPa - 28,7. Sprawdzane miernikiem kPa gumowym i ma nawet 29 kpa. A na gniazdkach dochodziło ledwo do 0,8 kPa. Jedna nieszczelność zlokalizowałem na szufelce, rura giętka była rozerwana, wymieniłem na porządną i teraz mam 1,5 czyli i tak jeszcze dużo brakuje. Przejrzałem gniazdka ale sam nie wiem jak tą nieszczelność wykryć, najlepiej byłoby wtłoczyć jakiś dym i pooglądać gdzie wycieka, czy macie jakiś inny pomysł? Jeśli występują tak duże różnice w podciśnieniu to instalacja w jakim miejscu musi być zupełnie rozszczelniona, powinno to być dosyć mocno słychać na włączonym odkurzaczu, jeśli nie słychać to zawsze można posłużyć się małą kamerą którą można zakupić w internecie, kamera inspekcyjna na usb, nasi klienci robili takie rzeczy i wiemy że się sprawdza w lokalizacji uszkodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts