andy6969 03.02.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 WitamMam pytanie do tych którzy znają sie na układaniu gontu bitumicznego.Czy można położyć gont na dach deskowany ,ok 35 stopni i porytym papą termozgrzewalną z posypką .Mam właśnie taki dach i papa z posypką leży już na nim od ok 4 lat , chciałem w tym roku położyć gont , ale zauważyłem że gont jest też klejony.Oczywiście wiem że gont jest przybijany w wielu miejscach , a posypka która była na mojej papie to zdążyła się już wtopić lub odpaść. Pytanie czy to będzie się trzymało i czy wiatr tego nie oderwie. Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.02.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Wszystko będzie jak najbardziej OK. W przypadku gdy występują jakieś pofalowania papy należy je w trakcie montażu gontu ponacinać i odpowiednio uformować. Ważne aby dekarz zastosował właściwą długość gwoździ. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts