areczekk83 03.02.2018 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Jeszcze raz dziekuje za odp musze znowu wszystko przeanalizowac bo niewiedziałem ze sa takie dobre pompy powietrzne ktore działaja nawet do -28stopni tak jak Panasonic T-CAP 9kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 03.02.2018 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Jestem z Włocławka , a Pan ma tak samo powietrzna? jaki model jak mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 03.02.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 dziekuje za odp .. dom mam zaprojektowany jako energooszczedny wszedzie bedzie podłogowka ,mam ocieplony fundament styropian 20cm sciany 20cm grafit podłoga 20cm i dach wełna 35cm + rekuperacja z GWC Jeśli do tego dorzucisz ściany z silikatow, wylewkę betonowa 8-9cm to na spokojnie zmieścisz się w grzaniu w taniej taryfie. A o rachunki poniżej 2000zl na powietrznej w skali ROKU nie musisz się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 03.02.2018 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 wylewka 8-9cm ? to ma jakies znaczenie? podłoga jest ocieplona styropianem 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 03.02.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 ja montuję akurat tego samego modelu jakieś 50sztuk rocznie to naprawdę bardzo dobre urządzenie, i jedno z popularniejszych tu na forum.możesz podejrzeć mapę moich instalacji na mojej mapie:https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=52.22945698946972%2C18.869044312705228&z=7&mid=1YDpytBGTMjRddOiSvdpv-aKTY98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 03.02.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Do tego Wrocław czyli druga strefa Gruba wylewka to duża akumulacjà. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 03.02.2018 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Wiadomo kazdy bedzie chwalił swoje i zachecał do swojego... wszystko musze przeanalizowac i poczytac o tej pompie moze i faktycznie nie warto inwestowac w gruntowke przy tak ocieplonym domu... tylko zeby ta powietrzna sie sprawdziła i rachunki za CO i CWU były tak jak pan napisał to by było super ,nawet jak bym sie zmiescił za cały rok w 3 tys zł to tak samo bbedzie dobrze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 03.02.2018 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Jak bym miał brac Pana to chciał bym aby było wszystko zrobione wraz z połozeniem podłogi i gwarancja ze to bedzie grzało .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 03.02.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Do tego Wrocław czyli druga strefa Gruba wylewka to duża akumulacjà. jaki Wrocław? autor wątku napisał ze jest z Włocławka to trochę z drugiej strony Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 03.02.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 ja przy gruntowej z odwiertami z całym prądem w domu (ogrzewanie, chłodzenie, CWU, kanalizacja z przepompownią, rekuperator z WM, indukcja, cały bytowy) wyszedłem 2350 za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 03.02.2018 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 zgadza sie Włocławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 03.02.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Tak na oko oba modele z montażem około 55tyś. Wiesz że za połowę tej ceny możesz mieć najlepszą pompa powietrze woda np. Panasonic T-CAP 9kW małe pytanko ile taki Panas z kotłwnią na gotowo i podłogówką dla podobnego domu jak mój ze stopki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 03.02.2018 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 (edytowane) Tak sobie teraz kalkuluje ze zakup tej pompy Panasonic T-CAP 9kW to nie wszystko bo trzeba zakupic jeszcze zasobnim do wody uzytkowej jakis bufor wszystko podłaczyc miejsca w kotłowni zajmie .. i pewno koło 50tys zł wyjdzie.. a w kwocie 60tys mam wszystko z polozeniem i wylewka podłogi bez zadnych buforow 1000/2000litrow bo te modele gruntowe NIBE F1255 i DHP-H Varius Pro+ tego nie potrzebuja a zasobnik wody uzytkowej maja wbudowany. Edytowane 3 Lutego 2018 przez areczekk83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 04.02.2018 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Tak sobie teraz kalkuluje ze zakup tej pompy Panasonic T-CAP 9kW to nie wszystko bo trzeba zakupic jeszcze zasobnim do wody uzytkowej jakis bufor wszystko podłaczyc miejsca w kotłowni zajmie .. i pewno koło 50tys zł wyjdzie.. a w kwocie 60tys mam wszystko z polozeniem i wylewka podłogi bez zadnych buforow 1000/2000litrow bo te modele gruntowe NIBE F1255 i DHP-H Varius Pro+ tego nie potrzebuja a zasobnik wody uzytkowej maja wbudowany. dalej za drogo szukaj tańszej oferty jak rozumiem jestes na etapie budowania wyślij zapytanie do większej ilości firm odwiedź kogoś kto ma pc pw i kogos kto ma pc z odwietami popytaj, pomyśl, policz ja na początku odwiedziłem osoby z pc pw i dzięki temu wiedziałem ze nie chcę pw zdecydowałem się na pc z inną wersją DZ najpierw miała być z poziomym DZ, ale okazało się że mam za małą działkę chyba że PC z bezpośrednim parowaniem, te potrzebują mniejszego dolnego źródła, takie by weszło cena jednak w okolicach 50k u mnie było, zacząłem szukać czegoś tańszego tak więc zastanawiałem się nad koszami (wycena za całość około 47k miałem), potem zdecydowałem się na płot energetyczny wycena na całość 40-45k skończyło się na odwiertach, bo dostałem ofertę w cenie płotu przy robocie palcem nie kiwnąłem, jedynie przy podłogówce rozłożyłem styropian wyceny z PW i podłogówką miałem na poziomie 36-55 k, więc różnice w najlepszym razie 7-8k w najgorszym miałbym pcpw droższe od odwiertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 04.02.2018 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Tak sobie teraz kalkuluje ze zakup tej pompy Panasonic T-CAP 9kW to nie wszystko bo trzeba zakupic jeszcze zasobnim do wody uzytkowej jakis bufor wszystko podłaczyc miejsca w kotłowni zajmie .. i pewno koło 50tys zł wyjdzie.. a w kwocie 60tys mam wszystko z polozeniem i wylewka podłogi bez zadnych buforow 1000/2000litrow bo te modele gruntowe NIBE F1255 i DHP-H Varius Pro+ tego nie potrzebuja a zasobnik wody uzytkowej maja wbudowany. W cenie 27600zł masz całą kotłownię z montażem, ze zbiornikiem 200/300L na CWU wszystko łącznie 1,5m2 zajmuje i kwota 27600zł to jest cały koszt i na tyle podpisujemy umowę. Tutaj są dokładne opisy co jest zawarte: http://cncpompyciepla.pl/promocyjne-zestawy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 04.02.2018 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Tak sobie teraz kalkuluje ze zakup tej pompy Panasonic T-CAP 9kW to nie wszystko bo trzeba zakupic jeszcze zasobnim do wody uzytkowej jakis bufor wszystko podłaczyc miejsca w kotłowni zajmie .. i pewno koło 50tys zł wyjdzie.. a w kwocie 60tys mam wszystko z polozeniem i wylewka podłogi bez zadnych buforow 1000/2000litrow bo te modele gruntowe NIBE F1255 i DHP-H Varius Pro+ tego nie potrzebuja a zasobnik wody uzytkowej maja wbudowany. No zabcz a ja jak zbierałem oferty to najdroższa to 29 tysi była a najtańsza 22. Za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 04.02.2018 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 dalej za drogo szukaj tańszej oferty jak rozumiem jestes na etapie budowania wyślij zapytanie do większej ilości firm odwiedź kogoś kto ma pc pw i kogos kto ma pc z odwietami popytaj, pomyśl, policz ja na początku odwiedziłem osoby z pc pw i dzięki temu wiedziałem ze nie chcę pw zdecydowałem się na pc z inną wersją DZ najpierw miała być z poziomym DZ, ale okazało się że mam za małą działkę chyba że PC z bezpośrednim parowaniem, te potrzebują mniejszego dolnego źródła, takie by weszło cena jednak w okolicach 50k u mnie było, zacząłem szukać czegoś tańszego tak więc zastanawiałem się nad koszami (wycena za całość około 47k miałem), potem zdecydowałem się na płot energetyczny wycena na całość 40-45k skończyło się na odwiertach, bo dostałem ofertę w cenie płotu przy robocie palcem nie kiwnąłem, jedynie przy podłogówce rozłożyłem styropian wyceny z PW i podłogówką miałem na poziomie 36-55 k, więc różnice w najlepszym razie 7-8k w najgorszym miałbym pcpw droższe od odwiertów Zapłaciłes 40-45k ale pewnie pompa była słabszej firmy niz te ktore ja chce NIBE F1255 Lub Danfosa DHP-H Varius Pro+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 04.02.2018 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Tak sobie teraz kalkuluje źle kalkulujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 04.02.2018 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 W cenie 27600zł masz całą kotłownię z montażem, ze zbiornikiem 200/300L na CWU wszystko łącznie 1,5m2 zajmuje i kwota 27600zł to jest cały koszt i na tyle podpisujemy umowę. Tutaj są dokładne opisy co jest zawarte: http://cncpompyciepla.pl/promocyjne-zestawy/ Czy takie pompy Pan tak samo montuje ? z wbudowanym zasobnikiem https://budotom.pl/sklep/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-all-in-one-kit%e2%80%91adc09he5-9-kw/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 04.02.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Czy takie pompy Pan tak samo montuje ? z wbudowanym zasobnikiem https://budotom.pl/sklep/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-all-in-one-kit%e2%80%91adc09he5-9-kw/ tak też montuję, tutaj coś podobnego tyle że na mitsubishi. https://www.facebook.com/CNCPompyCiepla/posts/1624080314343328 To rozwiązanie jest dobre jak ktoś nie ma osobnej kotłowni bo jest ładne, ale taj na prawdę dość drogie w porównaniu ze zwykłym z osobnym zbiornikiem. około 3-5tyś drożej niż wersja z osobnym zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts