chester45 03.02.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Witam. Nosze sie z zamiarem przeniesienia kuchni do pokoju i zrobieniu aneksu z salonem i mam pytanie dotyczące wentylacji. w pokoju nie mam kratki do wentylacji, najbliższa jest w łazience na ścianie przeciwległej do ściany z przyszłym aneksem. Jeżeli wybije w tej ścianie otwór na wylot do łazienki i zainstaluje w nim kratke to mi w czymś pomoże czy nie bardzo? z góry dziękuje za fachową odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 04.02.2018 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Musisz mieć w otwartej kuchni porządny okap z wyprowadzeniem na zewnątrz. Tylko w ten sposób nie będzie Ci śmierdziało jedzeniem w pokoju. Sam mam otwartą kuchnię i dzięki okapowi podłączonemu do komina wentylacyjnego nie ma absolutnie żadnych zapachów potraw.Sama kratka to za mało.Oprócz okapu powinna też być wentylacja czyli nawiew nawiewnikami lub rozszczelnionymi oknami i wywiew kratką wentylacyjną. Jak zabudujesz jedyną kratkę okapem to zablokujesz wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts