Tordek 03.02.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Witam,potrzebuje rady co do uratowania kafelków w łazience.Otóż mam w całym mieszkaniu podłogę drewnianą i położyłem kafelki zrobiłem to w następujących sposobów, na samym początku do tej podłogi przykręciłem dwie grube płyty osb, potem te płyty potraktowałem cerplastem, następnie folie w płynie i na sam koniec atlas plus no i kafelki niestety kafelki środkowe zaczęły odskakiwać, i tutaj pytanie jak można uratować ten problem jaki klej uratował by sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 03.02.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 (edytowane) Podejrzewam że to nie kwestia kleju, tylko podłoże się ugina, a kafelki ze swej natury nie są elastyczne. Być może wilgoć spowodowała pęcznienie drewna i odskakiwanie kafelków. Drewno na podłodze w łazience może sprawiać kłopoty.Na płyty osb (pod kafelki) położyłbym na całej powierzchni ze dwie warstwy siatki z klejem (takiej do dociepleń) dla usztywnienia. Ale teraz to musztarda po obiedzie:( Edytowane 3 Lutego 2018 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tordek 04.02.2018 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Mam dwa plany ratunkowe:Ceresit Cn94 lub CT19 +Ceresit CM 22lub Klej depresyjny.Która opcja będzie lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 04.02.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Mam dwa plany ratunkowe: Ceresit Cn94 lub CT19 + Ceresit CM 22 lub Klej depresyjny. Która opcja będzie lepsza ?Jeśli podłoga się ugina, to być może przyklejenie ich na jakiś silikon będzie jedynym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts