Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Defrost zło konieczne/czas trwania

Gość TwojPan

Recommended Posts

u mnie w czasie defrostów podłogówka działa i niepotrzebnie obniża temperaturę

Odczulwanie obniza czy na czujnikach, czujesz na podlodze ? Jak odczuwalnie to masz mało zładu, normalnie nie powineneć tego odczuć

BTW u mnie defrost 4 min spadku temp. praktycznie nie zauwazam ale moze dlatego ze mam bufor/sprzeglo

Gość Arturo72

BTW u mnie defrost 4 min spadku temp. praktycznie nie zauwazam ale moze dlatego ze mam bufor/sprzeglo

Nie ma prawa odczuwać się defrostu w postaci spadku temperatury nawet przy braku bufora.

U mnie defrost trwa też ok.paru minut ale po temperatura zasilania również po paru minutach stabilizuje się na poziomie sprzed defrostu.

Pratchawiec nie chodzi o pompę w jednostce a obiegową za buforem, temperatura spada - miałem na myśli odczyt z pompy, jeżeli w tym czasie nie puszczę ciepła w obieg to defrost będzie szybszy, teraz pompa chodzi na 31 st więc te 27 opisywane w innych postach nie jest utrzymywane przy takiej wilgotności jak przez ostanie dni nie ma problemu ale przy ok 0 na zasilaniu mam mniej i defrost trwa dłużej, wg sterownika grzałka też się nie włącza

• 10 months później...

Koledzy.

Jak u was w obecnych warunkach wyglądają defrosty?

Temperatura -1*C do 0*C na zewnątrz (Gdańsk) i u mnie defrost trwa 5-6min, przerwa 35 min (kurde trochę często :mad:) i kolejny, czasem 45min. Trochę mnie to irytuje bo temperatura powrotu z podłogówki spada do 25*C i potem znowu się podnosi do max 27*C i powtórka.

Edytowane przez milsa666

Gość TwojPan
Koledzy.

Jak u was w obecnych warunkach wyglądają defrosty?

Temperatura -1*C do 0*C na zewnątrz (Gdańsk) i u mnie defrost trwa 5-6min, przerwa 35 min (kurde trochę często :mad:) i kolejny, czasem 45min. Trochę mnie to irytuje bo temperatura powrotu z podłogówki spada do 25*C i potem znowu się podnosi do max 27*C i powtórka.

Monitorujesz jakoś wilgotność na zewnątrz? Ma bardzo duży wpływ na częstotliwość defrostów (oblodzenie agregatu)