gogush 06.02.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 u mnie w czasie defrostów podłogówka działa i niepotrzebnie obniża temperaturę Odczulwanie obniza czy na czujnikach, czujesz na podlodze ? Jak odczuwalnie to masz mało zładu, normalnie nie powineneć tego odczuć BTW u mnie defrost 4 min spadku temp. praktycznie nie zauwazam ale moze dlatego ze mam bufor/sprzeglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.02.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 BTW u mnie defrost 4 min spadku temp. praktycznie nie zauwazam ale moze dlatego ze mam bufor/sprzeglo Nie ma prawa odczuwać się defrostu w postaci spadku temperatury nawet przy braku bufora. U mnie defrost trwa też ok.paru minut ale po temperatura zasilania również po paru minutach stabilizuje się na poziomie sprzed defrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 07.02.2018 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Pratchawiec nie chodzi o pompę w jednostce a obiegową za buforem, temperatura spada - miałem na myśli odczyt z pompy, jeżeli w tym czasie nie puszczę ciepła w obieg to defrost będzie szybszy, teraz pompa chodzi na 31 st więc te 27 opisywane w innych postach nie jest utrzymywane przy takiej wilgotności jak przez ostanie dni nie ma problemu ale przy ok 0 na zasilaniu mam mniej i defrost trwa dłużej, wg sterownika grzałka też się nie włącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 17.12.2018 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) Koledzy. Jak u was w obecnych warunkach wyglądają defrosty? Temperatura -1*C do 0*C na zewnątrz (Gdańsk) i u mnie defrost trwa 5-6min, przerwa 35 min (kurde trochę często ) i kolejny, czasem 45min. Trochę mnie to irytuje bo temperatura powrotu z podłogówki spada do 25*C i potem znowu się podnosi do max 27*C i powtórka. Edytowane 17 Grudnia 2018 przez milsa666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 17.12.2018 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 u mnie raz na godzinę , 5 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 17.12.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 U mnie obecnie defrostu chyba zupełnie nie ma. Pompa jest całkowicie monitorowana i nie widzę na wykresie (dane do podglądu mojej pompy w podpisie) aby następował przy grzaniu ciągłym defrost ... Normalnie defrost trwa u mnie ponad 2 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 17.12.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Koledzy. Jak u was w obecnych warunkach wyglądają defrosty? Temperatura -1*C do 0*C na zewnątrz (Gdańsk) i u mnie defrost trwa 5-6min, przerwa 35 min (kurde trochę często ) i kolejny, czasem 45min. Trochę mnie to irytuje bo temperatura powrotu z podłogówki spada do 25*C i potem znowu się podnosi do max 27*C i powtórka. Monitorujesz jakoś wilgotność na zewnątrz? Ma bardzo duży wpływ na częstotliwość defrostów (oblodzenie agregatu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 18.12.2018 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 U mnie według danych z Internetu wychodzi, że wilgotność generalnie pomiędzy 95% a 100%. Pewnie dlatego.Urok morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 18.12.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 U mnie według danych z Internetu wychodzi, że wilgotność generalnie pomiędzy 95% a 100%. Pewnie dlatego. Urok morza Chyba wszystko już jest jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts