Jinikao 07.02.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Witam, Kiedyś w innym wątku zadałem takie pytanie, jednak nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi. Proszę mi łopatologicznie wyjaśnić i nakierować w sprawie sterowania temp w domu. Nie chcę na rozdzielaczu żadnych siłowników itp, chce mieć przy dzrzwiach wejściowych sterownik, na którym będę mógł sprawdzać temp wewnątrz, zewnątrz, temp wylewki w podłodze, podkręcić lub zmniejszyc temp na pompie.itp Pompa Panasa t-cap 9kW. W tym temacie co przytoczyłem na początku, ktoś powiedział, aby panel z panasa przenieść poprostu tam gdzie chce, jednak jeśli dobrze się orientuje to w tym sterowaniu jest tylko temp zewnetrzna pokazana, z czujnika który jest w jednostce zew umieszczony. resszty nie ejstem pewny, czy np mozna dołożyć do tego sterownika czujnik temp wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 07.02.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 , czy np mozna dołożyć do tego sterownika czujnik temp wylewki Wylewka ma kilka temperatur . Jedna to w pobliżu rury i jest równa temperaturze rury . Oczywiści inna jest dla powrotu a inna dla zasilania. A inna to np temperatura powierzchni wylewki , zależy od oporu wykładziny podłogi i temperatury w pomieszczeniu . Oczywiście jest jeszcze cała gama innych punktów pomiaru . Nawet na powierzchni są różne temperatury ( można je mierzyć pirometrem) Na rynku jest cała gama termostatów i termometrów . np. COMPIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 08.02.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 więcej tematu w temacie... podstawowe zasady forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts