TeDy1989 07.02.2018 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Witam, W okolicach maja mieliśmy razem z żoną wystartować z budową. Projekt zakupiony, niemalże wszystkie papiery gotowe do złożenia o wydanie PnB. I żeby nie było kolorowo, własnie się dowiedzieliśmy, że ekipa która miała nam to wybudować tego nie zrobi. Było to załatwiane trochę po znajomości, więc umowy przedwstępnej oczywiście nie było (trochę ta sprawa formalnie zagmatwana i wpływ na to miało kilka czynników). Tak czy inaczej, kolory szafek do kuchni już mamy a ekipy ni huhu... Ktoś może coś polecić? Oczywiście sprawdzonego i w rozsądnej cenie... Projekt to Niebywały 143 a Wariant I bez większych zmian https://projekty.muratordom.pl/projekt_niebywaly-wariant-i,2595,0%2C0.htm Zakres prac do SSO lub SSO z dachem Miejsce budowy: południowe dzielnice Katowic Termin: od maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 07.02.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Znaczy się od maja 2019 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 07.02.2018 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Znaczy się, że cały problem właśnie polega na tym, że chodzi o ten maj w tym roku czyli za jakieś 3 miesiące.. Gdybym szukał na 2019 nie zakładałbym tutaj takiego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 07.02.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Spójrzmy prawdzie w oczy - w obecnej sytuacji na rynku nie znajdziesz trzeźwej ekipy, która kiedykolwiek wybudowała jakikolwiek dom, na maj tego roku. Będą trudności w ogóle z tym rokiem, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.02.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Znaczy się, że cały problem właśnie polega na tym, że chodzi o ten maj w tym roku czyli za jakieś 3 miesiące.. Gdybym szukał na 2019 nie zakładałbym tutaj takiego tematu Dokładnie zgadzam się z poprzednikiem. "Na już" wolne są ekipy albo 200% droższe za "już" albo zwykłe parchy od budowy kurnika. Spróbuj 695375955 ale nie sądzę chociaż polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 08.02.2018 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Jeśli masz możliwość kontrolowania każdego kroku wykonawców to dam Ci namiar na ludzi co mi budowali 882308078 Jasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 08.02.2018 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Dzięki bardzo za pomoc i kontakty. poinformuje kiedy coś dojdzie do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.02.2018 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) Spokojnie ja miałem w zeszłym tyg 5 firm gotowych budować od połowy lutego. OLX i googlemaps polecam. Spróbuj tego Pana z Gliwic , widziałem jego budowy, domy stoją, monolity, schody wylane w miarę poprawnie Ja ostatecznie zrezygnowałem. Wydaje mi się, że bierze wszystko. 604164293 pozdrawiam. Możesz powiedzieć ze ode mnie. Edytowane 9 Lutego 2018 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 10.02.2018 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Wiesz, skąd się bierze większość firm z OLX gotowych budować od jutra? Już Ci mówię - Józek pracuje w ekipie budowlanej. Szef go odbiera rano już lekko wstawionego, po robocie odwozi kompletnie pijanego, ale nie zwalnia, bo "nie ma kim robić". W końcu Józek przegina - spada z dachu, albo wsadza sobie pręt w oko i trzeba go wykopać, nie ma wyjścia, bo następnym razem będzie karawan i prokurator. Józek pije trzy dni, a czwartego na kacu sobie uświadamia - szef nie mógł się opędzić od zleceń, umawiał "na przyszły rok", więc nic prostszego - założę swoją ekipę, będę zarabiał i żaden ch... mnie już z roboty nie wywali. Bierze z baru dwóch kumpli od piwa, siostrzeniec umieszcza ogłoszenie na olxie i jazda... Oczywiście na pewno są wyjątki, ale czy na takie trafisz, to już rosyjska ruletka... Opowiem Ci cool story, bro. Szukałem wykonawcy i przyjechała ekipa znaleziona na jakimś tam portalu. Iksiński z kolegami, takie lekkie cwaniaki, ale mogą zaczynać od jutra. Aaa, i budowali tu dom w okolicy, więc sroce spod ogona nie wypadli! Gdzie to było - pytam. Nastąpiła pewna konsternacja, jeździli pół godziny po okolicy i szukali, ale w końcu znaleźli - dosłownie dwa domy obok mojej działki, przy głównej drodze! Hmmm... Poszedłem do sąsiada i pytam, jak ten Iksiński się sprawował... Facet zrobił wielkie oczy i mówi, że nie zna Iksińskiego. Po czym zadzwonił do kogoś - jak się okazało, do faktycznego wykonawcy domu - i zapytał o Iksińskiego. A tak, był taki kiedyś, robolem był, ale był za bardzo najebany nawet żeby nosić cegły i musiałem wywalić (cytat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.02.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Jakiś pechowy jesteś. Rozumiem , że firma nie z OLX, zapisana na dwa lata do przodu da ci gwarancje jakosci robót... Prosze Cię.Od 20 lat łażę po budowach i robotników w ciągu nie widziałem. Piwko się zdarzało. No może w dniu, w którym organizowałem andrzejki na budowie. Wiesz, kiełbasa, wódka i ognisko na 20 osób. Lekarz bywa nawalony, taksówkarz to dlaczego nie budowlaniec. Taki kraj gdzie sporo osób pije. Dwa domy widziałem od tego, którego poleciłem. Nic niepokojącego nie zauważyłem. Ja chyba nieźle trafiłem. Gość z Rybnika, szalenie kontaktowy, ma certyfikaty czy patenty murarskie Silki i Ytonga, spore doświadczenie w płytach...itd itp. I ma niwelator Edytowane 10 Lutego 2018 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 10.02.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Dobrze. Wyjaśnij mi jak to jest, że firmy z bardzo dobrymi referencjami od wiarygodnych osób mają poumawiane budowy na dwa lata do przodu, szef biega z obłędem w oczach próbując podopinać obecne roboty i zdążyć w terminie, narzekania na brak ludzi niezależnie od proponowanych stawek itd., a tymczasem u CIebie inna firma, rzekomo również bardzo dobra, siedzi z wolnymi mocami przerobowymi "na jutro". Jak ta nierównowaga powstała, bo to w obecnych warunkach na rynku musi mieć jakieś poważne, z reguły jednak moim zdaniem nieprzyjemne, uzasadnienie. Tekst o nawalonym lekarzu i taksówkarzu jest trochę poniżej krytyki. Jeśli lubisz chodzić do pijanych lekarzy i jeździć z pijanymi taksówkarzami, to buduj z pijanymi ekipami, proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowa Domu Grzegorz 15.04.2019 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Witam, W okolicach maja mieliśmy razem z żoną wystartować z budową. Projekt zakupiony, niemalże wszystkie papiery gotowe do złożenia o wydanie PnB. I żeby nie było kolorowo, własnie się dowiedzieliśmy, że ekipa która miała nam to wybudować tego nie zrobi. Było to załatwiane trochę po znajomości, więc umowy przedwstępnej oczywiście nie było (trochę ta sprawa formalnie zagmatwana i wpływ na to miało kilka czynników). Tak czy inaczej, kolory szafek do kuchni już mamy a ekipy ni huhu... Ktoś może coś polecić? Oczywiście sprawdzonego i w rozsądnej cenie... Projekt to Niebywały 143 a Wariant I bez większych zmian https://projekty.muratordom.pl/projekt_niebywaly-wariant-i,2595,0%2C0.htm Zakres prac do SSO lub SSO z dachem Miejsce budowy: południowe dzielnice Katowic Termin: od maja Aktualne ? To zapraszam do kontaktu tel 790-790-755 jak nie odbieram tel wyślij smsa a oddzwonię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts