kozus 07.02.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Witam jestem początkującym forumowiczem i piszę o poradę . Posiadam aktualnie dom 3 kondygnacyjny o powierzchni około 300 m2 w tym około 100 m2 garaż i pomieszczenia typu "piwniczne" ogrzewane lekko. Posiadam aktualnie kocioł Viessmann Litola 28kW z zasobnikiem RudoCell 160 l. Dom jest budowany z siporeksu , ocieplony styropianem 10 cm , okna plastikowe , budowany w 2000 roku. Aktualnie chcę wymienić piec do CO i wody użytkowej na bardziej oszczędny , dostałem ofertę od 2 różnych instalatorów na kocioł De Dietrich MCR 3 Plus 24T z zasobnikiem BS 150 i regulatorem iSense oraz kocioł Saunier Duval IsoTwin Condens 35B. Dodam iż wraz z kotłem chcę dołożyć zmiękczać wody , wszystko to grzejniki standardowe i podłogówka na powierzchni 24 m2. Oba kotły to z tego co już wyczytałem to 2 różne opcje , ale proszę o poradę co wybrać ???!!Dzięki bardzo z góry za każdą poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts