Sebastian Przybylski 07.02.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Szanowni Państwo, mieszkam w kamienicy. W domu mam ogrzewanie gazowe (piec dwufunkcyjny ogrzewający wodę w kaloryferach). 2 lata temu przebiliśmy się na strych. Zrobiliśmy tam 2 pokoiki. W każdym jest kaloryfer podłączony do ww. pieca gazowego. Jak piec grzeje, to w tym czasie w pokojach jest przyjemne 20-22 stopnie. Jak się wyłącza to szybko spada do 15 (słaba izolacja dachu). Chcę w każdym z pokoi powiesić grzejnik elektryczny który będzie miał własny czujnik temperatury i będzie włączał się kiedy trzeba. Jaki grzejnik wybrać: a) panelowy elektryczny,b) elektryczny olejowy,c) inny - jaki? Dodatkowo czy wystarczy termostat/czujnik temperatury który jest przy grzejniku, czy dokupić jeszcze jakieś sterowanie? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za podowiedźSebastian Przybylski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 08.02.2018 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Konwektorowy będzie najlepszy , szybko się nagrzewa i ma wbudowany termostat . Tutaj link gdzie ja kupowałem ;https://www.emultimax.pl/pl/p/Grzejnik-konwektorowy-scienny-Thermoval-TX-500W/1524?gclid=EAIaIQobChMI-bCrzayW2QIVUjPTCh29ugJMEAQYASABEgIMo_D_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz19029 08.02.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 A dodatkowo jeżeli masz taką możliwość to spróbuj ocieplić ten sufit. Chociaż rozumiem, że w kamienicy to mogą być problemy z konserwatorem zabytków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts