Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł na pellet *OGNIWO EKO PELLET 18KW^ uwagi i spostrzeżenia użytkowników

NOMIS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

40,6 kg/d - bardzo duże zużycie, podaj dane o domu bo tak trudno cokolwiek wywnioskować.

Eeee... jak żeś wyliczył? 40,6 kg/d to dużo

-------------

Już wiem.. w statystyce jest napisane, u mnie w regulatorze statystyka nieadekwatna do faktycznego zużycia, wyliczam na podstawie co miesięcznego stanu magazynowego. /post #26/

Edytowane przez Alessandro

Musze przyznac koledzy że kocioł ogniwo kusi troszkę poczytałem , natomiast dylematem jes wąska kotłownia no i zależy mi na wyjsciu czopucha od góry a nie wiem czy ogniwo takowy robi . Dziekuje za podpowiedzi nie brałem tego kotła pod uwagę . Chetnie poczytam od doswiadczonych forumowiczów. Jak to mówią mądrego warto posłuchać

Musze przyznac koledzy że kocioł ogniwo kusi troszkę poczytałem , natomiast dylematem jes wąska kotłownia no i zależy mi na wyjsciu czopucha od góry a nie wiem czy ogniwo takowy robi . Dziekuje za podpowiedzi nie brałem tego kotła pod uwagę . Chetnie poczytam od doswiadczonych forumowiczów. Jak to mówią mądrego warto posłuchać

Trzeba się skontaktować z OGNIWEM i popytać. Czasem coś można dopasować.

Ale tu nie pokazuje jakosci spalania itp paraetrów. Z takiego podglądu można jedynie wywnioskować że pracuje. I tyle.

Jeśli podasz dane w zakładce Statystyki, będziesz miał wszystko policzone i to z bardzo dużą dokładnością.

średniodobowa moc, spalanie, koszt ogrzewania, odtworzenie tych danych z danych okresów wstecz.

Przy zapotrzebowaniu całościowym mojego domu - 8,6 kW, piec nie wykorzysta w szczycie nawet w 50% swojej nominalnej mocy. W jaki więc sposób należy zrobić kotłownie. Czy potrzebny jest 1000 litrowy bufor. Czy ten piec będzie się nadawał czy szukać o mniejszej mocy. Ciekawe czy OGNIWO planuje produkować piece o niższych mocach.

Bufor nigdy nie jest zły :) ale to dodatkowy koszt, miejsce na jego posadowienie.

Jeśli podoba Ci się Ogniwo trzeba pytać w firmie jeśli sprawa nie jest pilna.

Znajdziesz na mojej stronie kociołki 9 i 13kW z tym palnikiem i sterownikiem Pello.

Ten dom z linku który wstawił Alessandro to nowy dom bodajże około 340m, pali się obecnie pellet ze słonecznika o ile się nic nie zmieniło.

Chłopie. W jakim świecie Ty żyjesz?

OGNIWO produkuje kotły już od ponad 50 lat. Od lat jest jedną z firm pierwszej dziesiątki producentów, jeśli chodzi o ilość sprzedawanych kotłów.

A Ty piszesz "producent słabo rozpoznawalny". Coś słabo z Twoją wiedzą.

Zawijan Ty się dziw bo to normalne, gdzie więcej naganiaczy tam i kocioł popularny :)

W niektórych regionach to ludzie tylko Defro znają :) przy każdej drodze tylko reklama Defro, Defro i Defro, już przy polnych drogach bilbordy stawiają, jak chłop w pole traktorem jedzie to tez żeby Defro widział :)

Zawijan Ty się dziw bo to normalne, gdzie więcej naganiaczy tam i kocioł popularny :)

W niektórych regionach to ludzie tylko Defro znają :) przy każdej drodze tylko reklama Defro, Defro i Defro, już przy polnych drogach bilbordy stawiają, jak chłop w pole traktorem jedzie to tez żeby Defro widział :)

Co Tak o tym Defro. Płacą Ci? O Ogniwo pisz!