Puławiak 12.02.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Ale tu nie pokazuje jakosci spalania itp paraetrów. Z takiego podglądu można jedynie wywnioskować że pracuje. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 12.02.2018 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Kocioł OGNIWO EKO PELLET 18KW pięknie pracuje.. https://esterownik.pl/device/13975 40,6 kg/d - bardzo duże zużycie, podaj dane o domu bo tak trudno cokolwiek wywnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 12.02.2018 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Temperatury kotła i WU są zbyt wysokie, zmniejsz o 20 st.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 12.02.2018 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) 40,6 kg/d - bardzo duże zużycie, podaj dane o domu bo tak trudno cokolwiek wywnioskować. Eeee... jak żeś wyliczył? 40,6 kg/d to dużo ------------- Już wiem.. w statystyce jest napisane, u mnie w regulatorze statystyka nieadekwatna do faktycznego zużycia, wyliczam na podstawie co miesięcznego stanu magazynowego. /post #26/ Edytowane 12 Lutego 2018 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 12.02.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Temperatury kotła i WU są zbyt wysokie, zmniejsz o 20 st.C. To nie mój kociołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 12.02.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) U mnie spalanie wg statystyki.. kocioł zasypowy z palnikiem pelletowym, oczywiście bez docieplania poddasza.. Powierzchnia domu 182 m2. Edytowane 12 Lutego 2018 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 12.02.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Takie osiągi to nie sztuka pracujac z buforem Super że wrzuciłeś te dane Allesandro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 12.02.2018 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Bez bufora, i bez CWU. CWU taryfą weekendową. Zastanawiam nad 500 l buforem... grzałka elektryczna 6 lub 9 kW, kabel jest doprowadzony...Pierwsze trzy miesiące sterownik miał złe nastawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyz365 12.02.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Musze przyznac koledzy że kocioł ogniwo kusi troszkę poczytałem , natomiast dylematem jes wąska kotłownia no i zależy mi na wyjsciu czopucha od góry a nie wiem czy ogniwo takowy robi . Dziekuje za podpowiedzi nie brałem tego kotła pod uwagę . Chetnie poczytam od doswiadczonych forumowiczów. Jak to mówią mądrego warto posłuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.02.2018 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Musze przyznac koledzy że kocioł ogniwo kusi troszkę poczytałem , natomiast dylematem jes wąska kotłownia no i zależy mi na wyjsciu czopucha od góry a nie wiem czy ogniwo takowy robi . Dziekuje za podpowiedzi nie brałem tego kotła pod uwagę . Chetnie poczytam od doswiadczonych forumowiczów. Jak to mówią mądrego warto posłuchać Trzeba się skontaktować z OGNIWEM i popytać. Czasem coś można dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.02.2018 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Kocioł OGNIWO EKO PELLET 18KW pięknie pracuje.. https://esterownik.pl/device/13975 Alessandro to akurat podgląd kotła RBR Eko-Bio 18kW ze sterownikiem Pello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.02.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Ale tu nie pokazuje jakosci spalania itp paraetrów. Z takiego podglądu można jedynie wywnioskować że pracuje. I tyle. Jeśli podasz dane w zakładce Statystyki, będziesz miał wszystko policzone i to z bardzo dużą dokładnością. średniodobowa moc, spalanie, koszt ogrzewania, odtworzenie tych danych z danych okresów wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 13.02.2018 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Przy zapotrzebowaniu całościowym mojego domu - 8,6 kW, piec nie wykorzysta w szczycie nawet w 50% swojej nominalnej mocy. W jaki więc sposób należy zrobić kotłownie. Czy potrzebny jest 1000 litrowy bufor. Czy ten piec będzie się nadawał czy szukać o mniejszej mocy. Ciekawe czy OGNIWO planuje produkować piece o niższych mocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.02.2018 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Bufor nigdy nie jest zły ale to dodatkowy koszt, miejsce na jego posadowienie. Jeśli podoba Ci się Ogniwo trzeba pytać w firmie jeśli sprawa nie jest pilna. Znajdziesz na mojej stronie kociołki 9 i 13kW z tym palnikiem i sterownikiem Pello. Ten dom z linku który wstawił Alessandro to nowy dom bodajże około 340m, pali się obecnie pellet ze słonecznika o ile się nic nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.02.2018 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Chłopie. W jakim świecie Ty żyjesz? OGNIWO produkuje kotły już od ponad 50 lat. Od lat jest jedną z firm pierwszej dziesiątki producentów, jeśli chodzi o ilość sprzedawanych kotłów. A Ty piszesz "producent słabo rozpoznawalny". Coś słabo z Twoją wiedzą. Zawijan Ty się dziw bo to normalne, gdzie więcej naganiaczy tam i kocioł popularny W niektórych regionach to ludzie tylko Defro znają przy każdej drodze tylko reklama Defro, Defro i Defro, już przy polnych drogach bilbordy stawiają, jak chłop w pole traktorem jedzie to tez żeby Defro widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 14.02.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Zawijan Ty się dziw bo to normalne, gdzie więcej naganiaczy tam i kocioł popularny W niektórych regionach to ludzie tylko Defro znają przy każdej drodze tylko reklama Defro, Defro i Defro, już przy polnych drogach bilbordy stawiają, jak chłop w pole traktorem jedzie to tez żeby Defro widział Co Tak o tym Defro. Płacą Ci? O Ogniwo pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.02.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Co Tak o tym Defro. Płacą Ci? O Ogniwo pisz! W sumie to ani jedni ani drudzy. Za darmo mam pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 14.02.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 W sumie to ani jedni ani drudzy. Za darmo mam pisać? Miałem na myśli, że to jest wątek o OGNIWO a nie o Defro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 14.02.2018 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 To ja zaczne pisać.Ogniwo się chyba za słabo sprzedaje.Zawijan nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie o oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 14.02.2018 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 To ja zaczne pisać. Ogniwo się chyba za słabo sprzedaje. Zawijan nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie o oponach. Chyba słabo się sprzedaje - bo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts