minertu 26.03.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Pellet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garjar 26.03.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Dlaczego dużo? Popatrz na mój to jest dużo aczkolwiek uważam , że spalam mało. Choćby w porównaniu do Barliniaka. Maksymalne obciążenie domu wychodzi mi 15 kW Zakładam zgodnie z obliczeniami na ciepłowłaściwie średnio 6 kW na CO i CWU, czyli proporcjonalnie u mnie wyjdzie około 45 kg/d, co w miesiącu da ca 1,35 t pelletu, grzejąc CO w okresie 6 miesięcy wychodzi 8 ton pelletu. Z obliczeń na stronie wyszło 5 ton za sezon grzewczy. 8 ton a 5 ton to duża różnica, stąd moje zastanowienie. Jeżeli się mylę w obliczeniach lub założeniach to proszę o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawies 10.04.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 To jak jest z tymi piecami ogniwa,warto kupić,czy lepiej szukać coś bardziej markowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 10.04.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Zależy w jaką kwotę celujesz. Zauważ jak kotły poszły do góry ostatnio. W granicach 12 000zł na 8% kupisz dobry kocioł. Do 10 000zł to teraz nie wiem, była Laguna P ale kosztuje teraz 12 500. Celuj przede wszystkim w taki kocioł, w którym będziesz sprzątał jak najrzadziej, a to Ogniwo wydaje się być rozsądnym pomysłem, zwłaszcza że ma pionowy wymiennik z łatwym czyszczeniem. Jedyna rzecz do której bym się przyczepił to wysoka modulacja kotła, coś powyżej 5KW minimum. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez eliks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawies 10.04.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Zależy w jaką kwotę celujesz. Zauważ jak kotły poszły do góry ostatnio. W granicach 12 000zł na 8% kupisz dobry kocioł. Do 10 000zł to teraz nie wiem, była Laguna P ale kosztuje teraz 12 500. Celuj przede wszystkim w taki kocioł, w którym będziesz sprzątał jak najrzadziej, a to Ogniwo wydaje się być rozsądnym pomysłem, zwłaszcza że ma pionowy wymiennik z łatwym czyszczeniem. Jedyna rzecz do której bym się przyczepił to wysoka modulacja kotła, coś powyżej 5KW minimum. Dzieki za za zainteresowanie.A mógłbyś przybliżyć co to ta modulacja i jaki wpływ ma na kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 10.04.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 A kto powiedział że 5 kW. Mój pracuje na 3 a da się zejść jeszcze w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 11.04.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Wiem że się da, ale opieram się na DTRce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 11.04.2018 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 To jak jest z tymi piecami ogniwa,warto kupić,czy lepiej szukać coś bardziej markowego. A co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 12.04.2018 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Defro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 12.04.2018 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Pulawiak ma humor z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.04.2018 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Wydaje mi się,że jesteśmy dorośli więc trzymajmy się tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 12.04.2018 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 No można tak powiedzieć ale.Marka wcale nie oznacza dobrego produktu - lata temu robiłem kotłownie w DE niemiecki hydraulik nie mógł przeboleć jak ja na takie dobre pompy dałem tak niską ceną ( pompy Hel -Wita) a on wycenę zrobił na jak to określił tandecie ( pompy Grundfos) i jeszcze byłem od niego dużo tańszy. Okazało się że Grundfos ktory w PL jest nr 1 tam to jest kiepski tani produkt a Hel-Wita to produkt z górej półki i to mi potwierdziło wielu instalatorów pracujących w DE. Marka oznacza jedynie duża dostępność produktu i ciężką kasę wpakowaną w marketing a nie w jakość produktu. A zabrzmiało to troche śmiesznie szukanie czegoś markowego bo Ogniwo to jedna z najstarszych firm kotlarskich w kraju, fakt doświadczenia w pellecie nie mają ale w produkcji kotłów już tak i to duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.04.2018 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Jak wszystko sprowadza się do kasy. Ogniwo eko pellet to kocioł jak każdy inny , mi akurat nie podoba się w nim sposób czyszczenia.Poza tym ma uważam dobry palnik i sterowanie.Ma do wyboru 2 zasobniki opału.Nie jest kompaktem ale ma to swoją zaletę,duży zbiornik na paliwo średnio 200kg.Oczywiście są z wyglądu kotły ładniejsze ale co z tego jak o 2 tyś. droższe. Kotła na plecach się nie nosi a jak jest miejsce w kotłowni to wolę opcję z zbiornikiem wolnostojącym i taki też mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brydzia28 12.04.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 witam mam problem, może nie tyle ja ile mój instalator nie potrafi poradzić sobie z rozruchem kotła Ogniwo Pellet . załączam linka do wykresów z 2 dni przez które próbujemy uruchomić ten piec. piec nie osiąga zadanej temperatury może ktoś z Panów poradzi co jest nie tak . serwis sterownika już też się z tym męczy. esterownik.pl/device/16831 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.04.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Zrób mi pełny dostęp lub zadzwoń rano 721274788 Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brydzia28 13.04.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) dzięki minertu za pomoc. Wszystko teraz działa Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez Brydzia28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.04.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Jeszcze drobny szlif ale dajmy mu popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.04.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 witam mam problem, może nie tyle ja ile mój instalator nie potrafi poradzić sobie z rozruchem kotła Ogniwo Pellet . załączam linka do wykresów z 2 dni przez które próbujemy uruchomić ten piec. piec nie osiąga zadanej temperatury może ktoś z Panów poradzi co jest nie tak . serwis sterownika już też się z tym męczy. esterownik.pl/device/16831 To dlaczego kupiłaś kocioł u "kołka" który nie ma o nim zielonego pojęcia? Był blisko? Teraz musi z nim zrobić porządek ten który jest daleko a on też sprzedaje te kotły. Jeśli sterownik ma dostęp przez internet więcej otrzymasz pomocy od tego kto jest daleko a ma o tym jakieś pojęcie niż od tego który jest blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.04.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 No właśnie. A Minertu możesz podać co było przyczyna nieprawidłowej pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.04.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Źle zabudowany 4D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts