minertu 13.04.2018 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Ale jeszcze coś mi nie pasuje , chyba się przejadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.04.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 No tak. Tak jakby norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.04.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brydzia28 14.04.2018 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 To dlaczego kupiłaś kocioł u "kołka" który nie ma o nim zielonego pojęcia? Był blisko? Teraz musi z nim zrobić porządek ten który jest daleko a on też sprzedaje te kotły. Jeśli sterownik ma dostęp przez internet więcej otrzymasz pomocy od tego kto jest daleko a ma o tym jakieś pojęcie niż od tego który jest blisko no człowiek uczy się na błędach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brydzia28 14.04.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Ale jeszcze coś mi nie pasuje , chyba się przejadę. najlepiej będzie to zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 27.10.2018 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Witam,Mija już troszkę czasu od ostatniego wpisu. Czy na dzień dzisiejszy jest Ktoś, kto może podzielić się uwagami n/t kotła Ogniwo Pellet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.10.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 A co Cię konkretnie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 28.10.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Kurcze, everything !!! Ogólnie szukam pelleciaka do grzania buforka 900L i nie wiem jak by się sprawdzał taki Ogniwo. Jak z Twoja "współpraca" z serwisem, czy coś się "spuje, chaczy, krzaczy" ? Opowiadaj. Chłone wszystko... Nie ukrywam, ze biore też pod uwagę EG Pellet mini Grenia lub Biawara. Ehh..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 30.10.2018 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Wpis użytkowników tego pieca jest mile widziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garjar 13.11.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Mimo wielu obaw zakupiony. https://esterownik.pl/device/17482 Bardzo proszę o zerkniecie na nastawy. Kazda sugestia warta rozwagi. Mam problem z niedopalaniem na wyższych mocach. Kiedy podkrecam nadmuch ponad 80 procent wydmuchuje niedopalony. Przy nastawienie 75 też niedopala. Szkoda opału bo można z tego jeszcze coś wycisnąć. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prozi 21.11.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 garjar z tego co widzę to chyba nie kalibrowałeś podajnika, może zbyt wiele dorzuca? To mój sterownik https://esterownik.pl/device/18195 wszystko mi dopala i nic nie wyrzuca. Możesz się też skontaktować z ecoal oni Tobie zdalnie ustawią sterownik. Ja też dopiero montowałem piec i testuje ustawienia ale zero problemów jak do tej pory. Dobrze było by wymieniać się w tym temacie ustawieniami i wynikami testów. Mnie np interesuje różnica w spalaniu na auto i PID Dla osób wahających się nad wyborem tego pieca w porównaniu do Defro i Heinztechnik mogę szczerze polecić Ogniwo. Jak się okazuje niewielu wie, że jest to firma od 70 lat na rynku i jest to spółdzielnia. Dlatego nie mają miliona reklam bijących po oczach. Ogniwo nie udaje, że zna się na wszystkim i dlatego sterowniki robi im Elektro-System a palnik Z.P.D. Skiepko. Obie decyzje dotyczące tych firm trafne i owocujące bardzo dobrym sterownikiem i palnikiem przy którym nawet sam wymienisz jego elementy, a do tego dopuszcza słabą jakość peletu. Ja piec kupowałem od osoby handlującej i jednocześnie serwisującej kilka firm w tym Ogniwo. Piec ten był jednym z najtańszych peletowców w jego ofercie. Sam stwierdził, że Ogniwo praktycznie nie wymaga serwisu chyba, że związany jest ze złym montażem lub peletem z dziwnymi domieszkami np piasku. Na koniec rozmowy dopiero przyznałem, że byłem już zdecydowany na Ogniwo i tylko mnie utwierdził w wyborze. Moja ekipa montująca w większości zakładała Heinztechniki i z dużym zainteresowaniem oglądali piec. Podobno ma grubsze blachy i solidniejszą konstrukcję. W moim rejonie każdy sprzedawca naciska na heinztechnika lub defro, ale jak to stwierdził mój kolega... zobacz ile "gratisów" mają ci sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian12 11.01.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Witam czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowania tego kotła.Jakie ma średnie spalanie, czy jest trudny w czyszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_SGL 22.01.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Ja też jestem zainteresowany zakupem tego pieca, jednak na jego temat praktycznie nie ma żadnych informacji. Za wyjątkiem oczywiście tych handlowych. Zakładam, że jakość palnika i dobry sterownik zastosowane w tym piecu dają duże prawdopodobieństwo sukcesu, ale jak to wygląda w praktyce? Obdzwoniłem również lokalnych dystrybutorów kotłów z pytaniem czy mają na stanie ten piec bo chciałem go obejrzeć, otworzyć, zobaczyć jak się go czyści, ale niestety nigdzie nie mają na stanie, nawet w kilku hurtowniach. A może ktoś wie gdzie na śląsku można by go "podotykać"? Może ktoś podeśle filmik z czyszczenia? Może doradzi czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejJa 02.02.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam. Przeczytałem cały temat, widzę że są ludzie którzy mają sporo pojęcia w tym tacie. Jestem na etapie planowania przebudowy kotłowni. Miałem stary piec śmieciucha 24kw który po jakis 10 latach leje wodą. Na szczęście nie musiałem w nim palić a poprzedni właściciel widząc co było w piwnicy ładnie mu dawał.Mam kominek z płaszczem wodnym 14kw. Dom stary budowany za Niemca ocieplony 5cm styro. Poddasze ocieplone wełna 15cm. Powierzchnia na podłodze do grzania to około 150m, samymi grzejnikami, cała instalacja w miedzi. Dostałem do wybory trzy kotły:1. Ogniowo EKO pellet 18kw, ok 10.000pln 2. VITECO-EG PELLET EVO 15 kw 13.0003.VITECO-EG PELLET MINI COMPACT 16 Z PALNIKIEM PELLAS HYBRID, 10.500 Chciał bym aby moja kotłownia-piwnica była bezobsługowa. Jestem głównie w delegacji a żona wychodzi rano i wraca wieczorem z pracy. Czytając o EVO czyści się on sam, trzeba tylko popiół wysypywać. Co prawda jest trochę droższy od pozostałych ale jestem w stanie zaakceptować to cenę. Czy nie warto przepłacać i wybrać coś bardziej sprawdzonego tzn Ogniwo. Z miejscem nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Nie ma kotłów na paliwo stałe bezobsługowych, są tylko mniej i bardziej upierdliwe w eksploatacji Jeśli chodzi o czyszczenie wymiennika to najmniej upierdliwym kotłem jest RBR Eko-Bio, ma taki sam sterownik internetowy Pello który jest na wyposażeniu Ogniwa. Chcesz bezobsługowo to załóż gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 05.02.2019 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 albo / lub PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejJa 05.02.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Nie ma kotłów na paliwo stałe bezobsługowych, są tylko mniej i bardziej upierdliwe w eksploatacji Jeśli chodzi o czyszczenie wymiennika to najmniej upierdliwym kotłem jest RBR Eko-Bio, ma taki sam sterownik internetowy Pello który jest na wyposażeniu Ogniwa. Chcesz bezobsługowo to załóż gaz Niestety ale nie mam możliwości założenia gazu bo go nie ma. Brałem taka poprawkę. Tez było by mi najwygodniej założyć ogrzewanie gazowe lub elektryczne z ogniwami. Ogniwa to zbyt duży koszt na ogrzewanie domu. Zdecydowałem się na piec https://allegro.pl/oferta/viteco-eg-pellet-evo-egp-15p-plus-15-kw-7791180480 Mam nadzieje ze nie będzie błędnym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2019 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Niestety ale nie mam możliwości założenia gazu bo go nie ma. Brałem taka poprawkę. Tez było by mi najwygodniej założyć ogrzewanie gazowe lub elektryczne z ogniwami. Ogniwa to zbyt duży koszt na ogrzewanie domu. Zdecydowałem się na piec https://allegro.pl/oferta/viteco-eg-pellet-evo-egp-15p-plus-15-kw-7791180480 Mam nadzieje ze nie będzie błędnym wyborem. 16500 za kocioł pelletowy???? Masakra. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 06.02.2019 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Za mniejsze pieniądze masz praktycznie bezobsługową Lagune Edilkamina. Kocioł z automatycznym czyszczeniem wymiennika i palnika, z kompresją popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejJa 16.02.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 Tak jak napisałem, nie zbyt długo dumałem nad wyborem kotła dlatego zdecydowałem się na to co polecił mi sprzedawca. Nie znam rynku to było główna przyczyna. Sam kocioł na stronie producenta jest jeszcze droższy, po rabacie który zaproponował sprzedawca jest w cenie 14000 czy to dużo czy nie bez różnicy nie o tym tutaj mowa. Wymianę instalacji zleciłem firmie która ma wstawić piec. Tak jak napisałem mam nadzieje ze nie będzie to dramatyczny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts