Lucjan92 10.02.2018 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Niedługo wejdę w posiadanie domku z poprzedniego wieku. Mankamentem w nim jest rozpadajacy się strop piwnicy. Nad nią jest korytarz i łazienka łącznie ok 16m2. Strop to drewniane belki położone równolegle, pokryte płytą pilśniową. Efektem użytkowania łazienki z taką podłogą jest dziura w podłodze na kilka kafelków. Cała podłoga jest ruchoma gdy się po niej chodzi .Planuję wylać podłoże w piwnicy i zrobić odrazu strop betonowy. Ściany wokół piwnicy są też z betonu, więc pomyślałem, wywierce w nich otwory, wsadzę stał z zapasem 30cm w ścianę i wykonam takie zbrojenie. czy będzie ta konstrukcja wytrzymała?Mam doświadczenie kilkuletnie w budownictwie, lecz remontowaniem, w dodatku stropów nigdy się nie zajmowałem. Proszę o radę, jak podejść do tematu i na jaką grubość wykonać strop by było już na lata. Mała powierzchnia piwnicy kusi mnie by wykonać to samemu, bez projektów bo ich koszty przebiją koszt remontu piwnicy Edytowane 10 Lutego 2018 przez Lucjan92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts