Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wiesz co ....ja byłam całkiem niedawno , przed podobnym dylematem - tyle , że dotyczył kwesti cegły klinkierowej .Posłuchałam rad większości na forum - notabene wspaniałych ludzi :p

I dziś jestem szczęśliwą posiadaczką lepszego gatunku - jednak postąpiłam w myśl zasady

"coś kosztem czegoś " czyli kosztem jakości cena .... myślę , że warto było ....Napewno WARTO

wiesz co ....ja byłam całkiem niedawno , przed podobnym dylematem - tyle , że dotyczył kwesti cegły klinkierowej .Posłuchałam rad większości na forum - notabene wspaniałych ludzi :p

I dziś jestem szczęśliwą posiadaczką lepszego gatunku - jednak postąpiłam w myśl zasady

"coś kosztem czegoś " czyli kosztem jakości cena .... myślę , że warto było ....Napewno WARTO

po kolei

1. Jakość - jest bardzo dobra

2. Zdarzyła się kradzież całej dachówki, na moim osiedlu, więc to nie abstrakcja. Nigdy nie kupiłabym niczego kradzionego. To o czym piszę to żadne paserstwo na boga!!!, to WYPRZEDAŻ KOŃCÓWKI SERII. Jeśli kogoś boli ten VAT, to proszę o potraktowanie tematu bez tego aspektu, czyli, przypominam:

CZY WARTO KUPIĆ DACHÓWKĘ BARDZO DOBRĄ JAKOŚCIOWO I BARDZO TANIĄ ALE BEZ GWARANCJI

to jest moje pytanie

jesteś z Poznania - więc brać . . . . o ile masz przekonanie, że to końca życie nie będzie Cie to dręczyło (jakość, paserstwo itd). Wtedy to nie warte żadnych pieniędzy.

byłam kiedyś dla ciebie niemiła?

wyrządziłam ci jakąś krzywdę

czy z natury i dla wszystkich jesteś taki wredny, stereotypowy, nietolerancyjny, dogryzający i podły?

czytanie ze zrozumieniem też jest chyba obcą ci sztuką

ależ ja najbardziej szczerze - co Tobie z tych porad, ajk to Ty będziesz miała ten dach nad sobą przez ładnych kilka lat. Więc, jak ma Cię to stresować - każdy stuk, pęknięcie itd przy byle wiaterku - to lepiej nie brać. I tyle.

A co do epitetów - nawet mi sie komentować nie chce. W takim stanie przed weekendem? Jakis stres? Dyżur w roboci Ci wlepili? Zgroza.

ależ ja najbardziej szczerze - co Tobie z tych porad, ajk to Ty będziesz miała ten dach nad sobą przez ładnych kilka lat. Więc, jak ma Cię to stresować - każdy stuk, pęknięcie itd przy byle wiaterku - to lepiej nie brać. I tyle.

A co do epitetów - nawet mi sie komentować nie chce. W takim stanie przed weekendem? Jakis stres? Dyżur w roboci Ci wlepili? Zgroza.

wiesz, to ty mi zarzuciłeś paserstwo, co naprawdę było bardzo nieprzyjemne oraz twoja sugestia że jak jestem z Poznania to ... no właśnie: choćby ukradnę byle taniej?

a w zdenerwowanie twój post mnie wprawił. jeśli przesadziłam z interpretacją, to przykro mi, ale tak właśnie odczytałam twoje słowa :(

Aha, sam jestem z Poznania (patrz Grupa Wielkopolska).

o paserstwie pisal ktos przede mną.

???????????????????? :o

dobra, nieważne, poczułam się dotknięta

jeśli ja cię obraziłam, to przepraszam

Myslę ze powinienies brać tą dachówkę. U mnie również jest ona dostępna w jednej hurtowni. Dachówka wygląda identycznie jak Braas Frankfurter, wybór tych samych kolorów. Dla uspokojenia sumienia niktórych forumowiczów - Dachówka nie jest kradziona ! - jest to indywidualny import tej hurtowni, dlatego cena jest niższa gdyż brak jest kilku posredników. Ja również zdecydowałem się na tą dachówkę ze względu na niższą cenę. za dach 230 m2 zapłącę 12 tys brutto z fakturą(dachówka + orginalne akcesoria Brassa + folia IVT), bez Vat-u będzie to poniżej 10 tys złotych. Dla porównania Brass na mój dach kosztowałby mnie ok 14tys i ani grosza mniej - cena już po wszelkich rabatach z akcesoriami no name ....
Myslę ze powinienies brać tą dachówkę. U mnie również jest ona dostępna w jednej hurtowni. Dachówka wygląda identycznie jak Braas Frankfurter, wybór tych samych kolorów. Dla uspokojenia sumienia niktórych forumowiczów - Dachówka nie jest kradziona ! - jest to indywidualny import tej hurtowni, dlatego cena jest niższa gdyż brak jest kilku posredników. Ja również zdecydowałem się na tą dachówkę ze względu na niższą cenę. za dach 230 m2 zapłącę 12 tys brutto z fakturą(dachówka + orginalne akcesoria Brassa + folia IVT), bez Vat-u będzie to poniżej 10 tys złotych. Dla porównania Brass na mój dach kosztowałby mnie ok 14tys i ani grosza mniej - cena już po wszelkich rabatach z akcesoriami no name ....

tak, to właśnie ta dachówka, nawet przykładaliśmy ją do braasa i jest identyko

a ty ją kupiłeś, tak? masz już położoną? po ile dokładnie ci ja policzyli?

dzięki!

Czegos nie rozumiem wszyscy podniecaja się że cena jest niższa 10% a nikt nie zastanawia się jaki będzie koszt wymiany dachu jak okaże się za dwa albo try lata że kupili jedno wielkie byle co a Wiekor to jest Polska firma więc nie może produkować w Niemczech. Natomiast jest częścią Koramica a dalej patrz Wieneberger itd.Pozdrawiam Piotr
Czegos nie rozumiem wszyscy podniecaja się że cena jest niższa 10% a nikt nie zastanawia się jaki będzie koszt wymiany dachu jak okaże się za dwa albo try lata że kupili jedno wielkie byle co a Wiekor to jest Polska firma więc nie może produkować w Niemczech. Natomiast jest częścią Koramica a dalej patrz Wieneberger itd.Pozdrawiam Piotr

To nie do końca tak - Nie byle co, tylko noramalną dachówkę cementową, tej samej jakości co krajowe.

Po drugie WIEKOR to nie polska firma tylko Międzynarodowy koncern produkujący i sprzedający swoje wyroby w wielu krajach pod różnymi markami ( Wieneberger, koramic ) zerknij sobie np tutaj http://www.wiekor.de

Dachu jeszcze nie mam - dopiero w tym tygodniu bedzie montowana więźba ale jak będzie dachówka to pokaże fotki, a cena wywoławcza za tą dachówkę to 1,87zł przy prz cenie braasa 2,57 daje obniżkę ponad 25%...

Wybór tej dachówki to kompromis pomiędzy naszymi oczekiwaniami a możliwościami finansowymi. Niestety nie każdego stac na dach Creatona a te kilka tysięcy złotych zaoszczędzone na dachówce moża bardziej rozsądnie zainwestować w wyposażenia wnętrza. Dach ma byc szczelny i to mi zapewni prawie kazda dachówka, a zwiękaszanie efektu wizualnego dla swojego dobrego samopoczucia, lub wywołania uczucia zazdrosci u sąsiadów to już indywidualna sprawa każdego inwestora i tyle !

To nie do końca tak - Nie byle co, tylko noramalną dachówkę cementową, tej samej jakości co krajowe.

Po drugie WIEKOR to nie polska firma tylko Międzynarodowy koncern produkujący i sprzedający swoje wyroby w wielu krajach pod różnymi markami ( Wieneberger, koramic ) zerknij sobie np tutaj http://www.wiekor.de

Dachu jeszcze nie mam - dopiero w tym tygodniu bedzie montowana więźba ale jak będzie dachówka to pokaże fotki, a cena wywoławcza za tą dachówkę to 1,87zł przy prz cenie braasa 2,57 daje obniżkę ponad 25%...

Wybór tej dachówki to kompromis pomiędzy naszymi oczekiwaniami a możliwościami finansowymi. Niestety nie każdego stac na dach Creatona a te kilka tysięcy złotych zaoszczędzone na dachówce moża bardziej rozsądnie zainwestować w wyposażenia wnętrza. Dach ma byc szczelny i to mi zapewni prawie kazda dachówka, a zwiękaszanie efektu wizualnego dla swojego dobrego samopoczucia, lub wywołania uczucia zazdrosci u sąsiadów to już indywidualna sprawa każdego inwestora i tyle !

mam możliwość kupić cementową dachówkę wiekora. jest bardzo ładna i bardzo porządna. DZIEKI ZA WYPOWIEDZI!!

Lukrecja: nawet się nie zatanawiaj; jeżeli wiesz że nie jest to partia z kradzieży, że jest to wyrób pełnowartościowy to bierz. Może to nie w temacie branży budowlanej ale podam przykład takich sprzedaży - duży producent krzeseł i foteli (dostawca nawiasem mówiąc na tegoroczną olimpiadę) z podkarpacia również robi aktualnie taką wyprzedaż. Schodzą z ceny do 30% ceny katalogowej. Fotel biurowy skórzany można u nich kupić za 130zł do 400zł (wersja ministerialna). Faktury nie wystawią ale czy jest to powód żeby osoba fizyczna dla własnych potrzb nie kupiła sobie pełnowartościowego wyrobu?

Pardąsik za bład obliczeniowy. :oops: :roll:

Co do gwarancji to chyba kruszymy kopię, tylko w jakim celu.

Może ktoś wrzuci taką standardową gwarancję na linka, bo jak kiedyś czytałem to z niej nie do końca wynika, czy układający powinien mieć odpowiednie uprawnienia na dzień realizacji usługi.

Np. Cech rzemiosł budowlanych/mistrz + kursa producenta.

A jak nie ma takich glejtów to co wtedy?