PrzemWas 10.02.2018 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Jestem na etapie formalności związanych z zakupem szeregówki. Szeregówka posiada stan surowy zamknięty, czeka mnie wykończenie wnętrza. I tu moje pytanie: czy lepiej wynająć fachowców, którzy wykończą wnętrze od A do Z (ogrzewanie, podłogi, drzwi, schody, łazienki biały montaż, itd.)? Ja kupuję rzeczy po stawce VAT 23%. Czy lepiej kupować elementy z montażem i do każdego etapu mieć osobnych fachowców (podłogi z robocizną, schody z robocizną, schody, łazienki, ogrzewanie?. Materiały zakupione z robocizną będą objęte wówczas stawką VAT 8% nie 23%. Ale patrząc na całość czy ta różnica w VATcie przekłada się na jakąkolwiek ostateczną oszczędność i ewentualne problemy ze zgraniem poszczególnych ekip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 10.02.2018 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Ja osobiście brałbym kilku wykonawców do roboty, bo po 1 jak ktoś robi wszystko to może okazać się, że nic nie zrobił dobrze- oczywiście są wyjątki. 2 sprawa taka już bardziej ważna to biorąc kilka ekip powodujesz, że każda musi się pilnować żeby ci kolejni co przyjdą ich nie wypunktowali, że coś zrobili źle. Biorąc zaś ekipę od A do Z, dajesz im trochę wolną rękę i nawet jak im coś nie wyjdzie to zostanie tylko w ich kręgu, no chyba, że znasz się i wychwycisz ich błędy. Branie jednej firmy na pewno jest bardziej komfortowe, bo nie szukasz i nie czekasz na kilka firm, które często mają kupę roboty i zajęte terminy. Tak naprawdę ile ludzi, tyle zdań a moje już znasz. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts