bar_tosz 12.02.2018 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) Witam serdecznie. Buduje dom sam. W związku, że kilka rozwiązań przedstawionych w moim projekcie budziło moje wątpliwości, również projekt instalacji wody chciałem poddać analizie osoby która wie coś więcej na ten temat a niżeli ja. Co budzi moje wątpliwości 1. Na projekcie są przekroje rur 17,21,26, chciałem iść w system wavina tigris m, a tam są 16,20,25 czy można takie zastosować zamiast wyżej wymienionych? 2. Czy stopniowanie przekrojów wg projekt jest okey i wszędzie będzie dobre, równe ciśnienie. Czy jeśli ktoś bedzię używał np. prysznica to w kuchni ciśnienie znacząco spadnie? 3. Czy przy trójniku na rurce cyrkulacyjnej kotłownia-piętro-parter zastosować zawory dające możliwość wysterowania przepustowości, a tym samym równomierny przepływ wody w pętli parterowej i pętli idącej na piętro? 3. Czy może lepiej zrezygnować z tego proojektu i zrobić system na rozdzielaczach (rozdzielacz parter+rozdzielacz piętro połączone pionem) co w tym przypadku z cyrkulacją? jest zbędna? Który system lepszy? prostszy w wykonaniu dla osoby, która będzie robiła to pierwszy raz. Proszę o cenne wskazówki, któe pomogą mi bezproblemowo wykonać tą instalację. Oto zdjęcia projektu instalacji: woda zimna / ciepła / cyrk Pozdrawiam ! Edytowane 12 Lutego 2018 przez bar_tosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts