Adrien Fly 12.02.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Dzień dobry. Z racji przeprowadzanego obecnie remontu kuchni planuję wymianę baterii ściennej: na baterię wbudowaną w zlew: oraz dodatkowo chcę podłączyć zmywarkę: Obecnie mam poprowadzone w ścianie dwie rury (stalowe) do baterii: ciepła i zimna woda, oraz jedna szersza rura kanalizacyjna PVC do której podłączony jest zlew. Moje pytanie dotyczy tego, jak powinna wyglądać instalacja wodna po remoncie, z uwzględnieniem zmiany miejsca osadzenia baterii a także tego, że dojdzie zmywarka, która potrzebuje jednego przyłącza do wody zimnej i jednego przyłącza do rury ściekowej, tak aby było to poprawne i nie skomplikowane. Oczywiście liczę się z tym, że będę musiał skuć trochę ściany aby dostać się do rur. Nigdy do tej pory nie zajmowałem się hydrauliką, dlatego mam nadzieję, że ktoś obeznany w temacie przedstawi cenne wskazówki i ewentualny schemat podłączenia tego ze sobą. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 12.02.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 pod zlewem robisz dwa podejścia dla zimnej i ciepłej wody, z zimnej wody odejście na zmywarkę przez trójnik, i wężykiem do baterii ciepła bez trójnika wężyk do baterii, kanaliza - jak kupiłem syfon z króćcem do podłączenia zmywarki i problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts