marcinek1101 13.02.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Witam i zarazem prosze o pomoc:)W projekcie mam strop drewniany belkowy.i zastanawiam sie czy zmienic go na wiązary?chodzi mi co jest tansze wykonaniu?Z jednej strony chcialem na wiazary bo z tego co slyszalem nie bede musial robic fudamentow pod sciany nosne.I dach mam kopertowy 24 i 28°domek nie duzy bo 12,5metr na 9,5m.Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 13.02.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Oczywiście najlepszym rozwiązaniem są wiązary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 13.02.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Same wiązary nie potrzebują pośrednich podpór, ale rezygnując z wewnętrznych ścian nośnych zmieniasz układ konstrukcyjny obiektu. Należy przeanalizować budynek pod kątem sztywności i wytrzymałości ścian zewnętrznych poddanych dodatkowym obciążeniom przy zmianie warunków brzegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinek1101 13.02.2018 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Ja dokladnie chcialbym wiedziec jaki jest koszt stropu belkowy drewniany a jaki wiązarów?Bo wsumie jak zmienie na wiazary to w srodku fundamentu nie bede musial robic a tu juz dochodzi koszt na dodatkowy fundamen kolo 5tys zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinek1101 13.02.2018 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A skad taka pewnosc duzo tanszy?a jaką firme polecasz na wiazary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom z Bieszczad 19.02.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Wiązary są zarówno tańszym jak i lepszym w tym przypadku rozwiązaniem. Strop belkowy będzie musiał mieć podpory w postaci słupów (lub ścian nośnych) więc wiąże się to z fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 01.03.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Czy konstrukcja z wiązarów jest w stanie zapewnić taki efekt? czy przy stropie belkowym moze być rozpiętość belki 5,5 m przy poddaszu nieużytkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts