rooda 14.02.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Dzień dobry,znowu mam pytanie laika: nowe tynki zagruntowaliśmy c17, powierzcni wyszła niejednolita, glazurnik twierdzi, że trzeba dać jeszcze farbę podkładową, np. snieżkę, przed malowaniem docelowym kolorem.Czy trzeba, warto? Czy można od razu na grunt malować?Będę wdzięczna za rady.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 14.02.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Bardzo silny grunt. Moim zdaniem nawet za dobry na nowe tynki. Nadaje się od razu pod farbę. Zwykle i tak daje się 2 warstwy farby docelowej, po co więc dokładać kolejną warstwę badziewnej (skądinąd) farby? A generalnie poleca się gruntować farbą gruntująca dobrych producentów, szczególnie nowe tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rooda 14.02.2018 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 zapomniałam dopisać, że pomaowałam tym żółtym ct17 - czy to bardzo źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.02.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Szanowna Pani,Do tego rodzaju prac nie trzeba stosować gruntów penetrujących, w zupełności wystarczy dokładne odpylenie pomieszczenia i wykorzystanie np. gruntu polimerowego ACRYL-PUTZ® GP 40. Rekomenduję pomalować najpierw na próbę niewielki fragment powierzchni i następnie sprawdzić jakość wymalowania. Dwie warstwy farby nawierzchniowej powinny zapewnić pożądany efekt. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts