Beguz 14.02.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Witam, mam problem z rekuperatorem brink renovent 400 excellent plus, na sterowniku wyświetlana się błąd naprzemiennie błąd E101 i E 111.Z instrukcji wyczytałem że:E101 Awaria czujnika wentylatora wywiewnego.E 111 Awaria czujnika wilgotności. Którego w rekuperatorze nie posiadam. Błąd występował już wcześniej lecz po wyłączeniu rekuperatora na kilka godzin znikał przez miesiąc był spokój. Rekuperator działa w trybie awaryjnym.Czy ktoś miał taki problem, czy konieczna będzie wymiana czujnika wentylatora wywiewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beguz 16.02.2018 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Witam, mam problem z rekuperatorem brink renovent 400 excellent plus, na sterowniku wyświetlana się błąd naprzemiennie błąd E101 i E 111. Z instrukcji wyczytałem że: E101 Awaria czujnika wentylatora wywiewnego. E 111 Awaria czujnika wilgotności. Którego w rekuperatorze nie posiadam. Błąd występował już wcześniej lecz po wyłączeniu rekuperatora na kilka godzin znikał przez miesiąc był spokój. Rekuperator działa w trybie awaryjnym. Czy ktoś miał taki problem, czy konieczna będzie wymiana czujnika wentylatora wywiewnego. Witam, problem rozwiązany wystarczyło przedmuchać przewody od czujnika wentylatora wywiewnego i problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spar 19.02.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Witam, problem rozwiązany wystarczyło przedmuchać przewody od czujnika wentylatora wywiewnego i problem znikł. A które to przewody trzeba było przedmuchać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts