kroyena 15.10.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 O kurka napisałem przyhamować przez "ch" i teaz ktoś może sobie coś pomyśleć. sorki, technokrata jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 15.10.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 O kurka napisałem przyhamować przez "ch" i teaz ktoś może sobie coś pomyśleć. sorki, technokrata jestem. a nie tehnokrata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.10.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 OGŁOSZENIE: Osowa, jesteś pilnie prywatnie wzywana do Redakcji w celu JASNEGO WYRAŻENIA WOLI przywrócenia wykasowanego wątku. Ciekawe co robi dla takiego wątku więcej szkody? Jajcarz kroyena, o którym większość forumowiczów wie, że jajcarz, czy przechodny Gościu, po którym osowa kasuje dotychcasowe wersy. No chyba, że ktos nie miał odwagi się zalogować, a chciał dołożyć osowej, tylko za co? Że sobie pisze. A pewnie, że bym więcej niż ze słomą w butach tu się nie wpisywał, ale wkurza mnie, jak to jednym postem Gościa/Krytyka literackiego wykreślono kilka wierszy, które naprawdę mi się podobały. Kroyena, looknij TU w temacie rzeczonej kasacji: A co do tej krytyki ....ludzie, nie musicie mnie bronić ( choć nie mniej dziękuję za to , to słodkie ) ... wiersze skasowałam pod wpływem impulsu , ale nie przez Waszą krytykę ( kierowały mną zupełnie inne powody ) , piszę bo czuję taką potrzebę - nie musi się to podobać ... A prosiłem się swego czasu o respons. Zawsze łatwiej zapobiegać jak leczyć. Też swoje zasługi macie, jako Warszawianie, [...] nie jesteście sami, a się tak zachowuje ta część warszawy (specjalnie przez małe "W"), że się przenosi na całość. No, musiałem się otrzepać z lekka, bo mnie tą częścią warszawy nieładnie przykurzyłeś. Warszawy oczywiście . Oczywiście Sprawdziłem w papierach - wtedy mnie jeszcze nie było, ordery się nie należą. Dobra bo nam ponury na zawał zejdzie. Nie bój bidy. Jeszcze nie pora na klaty kroyenie Wszystko w swoim czasie, łącznie z zakopaniem truchła. Dyskusyja się rozwija. Ave Maryja. ____________________________________________________ O masz... mogłem to rozbić na 6 postów i natłuc licznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 18.10.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Hmmm.... a może by tak na łamach "Muratora" zagościł kącik poezji forumowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.10.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 No nie wiem, Luśka, czy to dobry pomysł... Dla mnie to powielanie tego co jest na innym nośniku. Ale widziałbym jednorazową wkładkę, np. na przyszły rok, kilka stron w Muratorze [może jako insert ?], pełną wierszy "budowlanych" i nie tylko, zachęcających do boju z trudną materią budowy domu. Może tak na wiosnę ? W lutowym czy marcowym numerze ? Trochę zapomniany jest kącik "Poeci na start" - a są tam cudne perełki... Wypowiedzcie się ludziska, jeśli chcecie. ____________________________________________________ Rozpocząłem dziś reanimację "Skandalu Osowej". Sprawdziło się to, co pisałem - Forum jest AKTUALIZOWANE, czyli jak coś zaginie, to mimo wszystko zostaje gdzieś tam w czeluściach pamieci zapisane, natomiast jeśli ktoś sam usunie swoje posty, to taka właśnie "nowa" wersja zapisuje się w archiwum. Będę wklejał po kilka wierszy dziennie. Starczy Wam radości na dłużej Radujcie się zatem do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 20.10.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Dziękuję całemu zespołowi lekarskiemu , za poświęcenie , za bystrość umysłu , delikatność w działaniu i za udaną operację .... Teraz nadchodzi czas na rehabilitację Pozdrawiam z lepszym samopoczuciem po dużej dawce leków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.10.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Tylko proszę się nie oddalać zanadto z oddziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.10.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 ładnie , bardzo ładnie Namiętna Kobieto ( szczególnie ten ostatni mi przypadł do gustu tzn "żar" ) http://www.kwiatyonline.com/images/k-65-small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.11.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Dziękuję Ewuniu - się zaróżowiłam ... Pozdrówka p.s. Róże przecudne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.11.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Osowa - wciąż nie mogę pojąć Twojej płodności ??? wierszowej - oczywiście sypią Ci sie te wiersze jak jesienne kasztany .... niesamowite ....jestem ciągle pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 16.11.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Przekaż mi światłoby drogę lepiej dostrzeci spojrzę z górna liści tysiącea tylko kilkaperłami się stanienanizanymi na sznurserc kochających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 16.11.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Emisiu Cudnie !! Jesteś niesamowita sama słodkość Twoim imieniem , proszę o więcej dla wszystkich ( i częściej ) Czekoladowe buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.12.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 "NA MINISTROWANIE" Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 16.12.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 No, to jak już Gospodyni wątku doszła trochę do siebie, to dorzucę swoje trzy grosze, które zresztą też nie będą niczym odkrywczym, tylko próbą wyciągnięcia jakichś wniosków z dyskusji. Bo choć oczywistą postacią Numer Jeden Stowarzyszenia Budujących Poetów na pewno jest i będzie Osowa, to dyskusja zahaczyła o parę szerszych tematów. Primo: Forum - zwłaszcza w części bardziej prywatnej - nie jest i nie powinno być traktowane jako encyklopedia wiedzy budowlanej, ale jako wielkie wspólne wędrowanie, gdzie poczucie bycia akceptowanym jest może równie ważne jak fachowe porady, zwłaszcza dla wrażliwszych natur, bo w trakcie budowy nieraz potrzebujemy takiego oparcia. Solidna porcja dobrego, życzliwego humoru, nawet nieco abstrakcyjnego - tu ukłon w stronę naszego Stańczyka (kroyeny) - jest równie istotna jak sonda na temat cen gazu i pustaków. I poezja też - nawet również nieco abstrakcyjna. A gość jako ktoś kto zagląda tu po raz pierwszy może się zupełnie w tym nie połapać. Secundo: Ja osobiście mam (to było dawno...) co nieco na koncie w dziedzinie poezji, więc wiem że w pewnym stanie ducha (i to częściej ponurym niż dobrym) pisanie też necesse est. I pomaga piszącemu stanąć na nogi. Patrząc po takich osobistych wierszach, wydaje się że ten kto pisał to jakiś kłębek nerwów. A właśnie nie, i po to pisze, żeby takim nie być. I bardzo dobrze. Tertio (et ultimo): De gustibus non est disputandum. Ja kiedyś na początku również pisywałem kawałki bardzo dopieszczone co do formy lub wyciskające łzy, ale niespecjalnie mądre; dziś preferuję poezję konkretniejszą, która może być, jak u wieszczów było, pomocą w zrozumieniu siebie i świata i motorem napędowym do pracy nad sobą (ale ileż takich naprawdę wartościowych kawałków można napisać w życiu! Kilka? Kilkanaście? No i gdzież mi do wieszczów!!!). I jasne, że w związku z tym np. nie wszystkie utwory Osowej mi się podobają. Może nawet większość. I nie wszystkie rozumiem. I mogę emocjonalnie nie przepadać w związku z tym za Nią. Tylko co z tego? Jestem cywilizowany, więc nie będę swoimi emocjami walił Osowy między oczy!!! Po prostu siedzę cicho. I cenię dziewczynę - jak nie za treść wierszy, to za otwartość i zaufanie do nas, czytelników, za jej obecność, i życzę jej jak najlepiej. I proszę wszelkich Gości o takież zrozumienie i minimalną kulturę osobistą (znaczy: Panowie, pochamujcie się - chamy, opanujcie się!). A Ty się, kochana, nie zrażaj, i pisz - dla tych, którym to się podoba i dla tych, którym nie. Uszy do góry! Pozdrawiam - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.12.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Trachu, jesteś w tym kąciku od dawna oczekiwanym gościem. Jak na razie, to Osowa zniknęła nam z oczu i z [nomen omen] awatara. Zniknął też niejaki Seledyn, zostawiając jeden wiersz po sobie.. Goście odpuścili walkę z uczuciami i emocjami piszących. Ale cóż nam ze spokoju tworzenia, kiedy twórców nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 17.12.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Dzięki, ponury63, za powitanie... Długo się zastanawiałem, czy wogóle coś swojego w tym dziale zamieścić i w końcu odezwałem się dopiero tutaj, głosem w dyskusji. Miałem już parę razy za namowami przyjaciół i znajomych coś ze swoich utworków - i tych pisanych na serio i tych na wesoło - opublikować, ale jak na razie oprócz kilku konkursowych publikacji wszystko leży w szufladzie, wydrukowane na szczęście przed awarią dysku, w której straciłem całą resztę zbiorów. Łamię się, czy założyć tu i swój "zbiorek" czy jednak nie. Bo z moim zabieraniem się do czegoś to jest zawsze tak, jak z moim dziennikiem budowy tutaj - nawet zachęcany i namawiany pracuję zrywami i z dużymi przerwami, zrażam czytelników, więc nawet nie wiem, czy warto zaczynać? Trochę nie w tym wątku to co powyżej napisałem, w końcu to mają być komentarze do Osowej a nie do całego Stowarzyszenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.12.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 ponury, nie tak szybko bo ten miedwied' jeszczio żiw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 18.12.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Witaj Trachu To dla mnie niewątpliwy zaszczyt usłyszeć z ust Twoich takie wsparcie ...wielce to budujące – pragnę więc złożyć ukłony w Twoim kierunku dziękując . Trachu... byłabym niezwykle ukontentowana , gdybyś dał nam szansę ujrzenia Twoich wartościowych tekstów – proszę więc w imieniu wszystkich : Załóż swój wątek – czekamy z niecierpliwością .... Pozdrawiam literkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 22.12.2004 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Dzięki najserdeczniejsze, Szanowna Gospodyni - Osowo wielobarwna, wciąż ta sama a co dzień inna Pierwszy wiersz, tak się złożyło, już na Forum napisałem... dopiero co, w życzeniach dla Nikoli. Ale jeśli Bóg pozwoli a czasu stanie, pójdę za Twą radą... A tymczasem żegnam się już przed Świętami z Tobą i innymi Froumowiczami, i raz jeszcze życzę wszelkiego błogosławieństwa od Dzieciątka i Jego Matki... Do usłyszenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 14.04.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dobrze że nie muszą czytać tego maturzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts