Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w wyborze pieca na pellet

Betusia35

Recommended Posts

Witam,

myślę nad zmianą pieca z zasypowego na piec pelletowy.

Dom 120 m2 (parter + poddasze). Nad poddaszem strych nieużytkowy.

Na stronie cieplowlasciwie.pl wyliczyłam zapotrzebowanie i wyszło mi max 7,5 kW (przy - 20 stopni), przeciętnie 3,5 kW plus 4 kW na CWU.

jaki piec pelletowy byście mi polecili? Firma, moc itp.

Zależy mi na bezawaryjności i jak najmniejszej obsłudze, zazwyczaj jesteśmy same w domu z córeczką i ona boi się, gdy idę do pieca dokładać itp. lub rozpalać.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy one mają opcję podglądu i sterowania przez internet?

Mogę zaproponować Ci RBR Eko Bio o mocy 9kW ze sterownikiem internetowym Pello, dostęp do kotła masz wszędzie gdzie masz dostęp do sieci, jest nawet aplikacja darmowa na telefon gdzie również masz pełny dostęp do kotła.

Tak to wygląda: https://esterownik.pl/device/13975

EEEE lipa dalej to samo, obudowa tylko zmieniona i jeszcze ten wymiennik poziomy :( To nie jadę na Enex.

Może jednak przyjedź, aby zobaczyć równie nowy jak Spektra - Defro Alfa - najmniejszy kociołek to 3,5 - 12 kW - myślę, że znajdziesz to co lubisz (oprócz sterownika - jak zwykle za bardzo naćkanego..) - o ile Defro go wystawi

Untitled 1.jpg

pzdr

Edytowane przez Pello

Może jednak przyjedź, aby zobaczyć równie nowy jak Spektra - Defro Alfa - najmniejszy kociołek to 3,5 - 12 kW - myślę, że znajdziesz to co lubisz (oprócz sterownika - jak zwykle za bardzo naćkanego..) - o ile Defro go wystawi

[ATTACH=CONFIG]407302[/ATTACH]

pzdr

Co zrobić uczą się chłopaki KOPIOWAĆ - widzę że kolejnego Reda sprzedają - myśl konstrukcyjna kupić i skopiować.