Pigeon1992 14.02.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Witam,Mam pytanie odnośnie układania i zbrojenia pustaków szalunkowych.1. Czy izoluje się ławę poziomo przed ukladaniem pustaków szalunkowych,czy kładzie się bezpośrednio na lawie i zalewa betonem np co 3 warstwy?2. Jak zbroic? Czy robiąc ławę wypuszcza się druty?3. Po ułożeniu i zalaniu betonem robi się wieniec czy wystarczy tylko wsadzić drut w bloczek i zalać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 14.02.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Ekspertem nie jestem ale powiem Ci jak ja miałem robione:1. Miałem położoną izolację tylko w garażu, na domie nie kładłem, kier bud mówił że nie jest to niezbędne.2. Nie miałem łączonego zbrojenia ławy ze sciną szaunkową.3. Zbrojenie na słupy wypuszczone z bloczków szalunkowych, a tak pozytym to miałem wieniec zalewny za jednym razem ze ścianą fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigeon1992 14.02.2018 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Czyli wieniec musi być na ostatniej warstwie. Myślałem ze wystarczy zezbroic ostatnią warstwę tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigeon1992 15.02.2018 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts