Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik z funkcją mikrofali

plusfoto

Recommended Posts

Mam, użytkuję (Samsung NQ50H5537KB), jestem bardzo zadowolona.

Zdecydowanie częściej korzystam z funkcji mikrofali, niż piekarnika,

ale od czasu do czasu piekę ciasta/ciasteczka/kurczaka/mięcho i wszystko jest ok

(ustawiam odrobinę niższą temp. niż w poprzednim piekarniku, mam wrażenie, że "mocniej grzeje" ;)).

Piekarnik posiada funkcje łączone (np. mikrofala+grill),

oraz funkcje automatyczne (np. mrożona pizza),

a także pojemnik do gotowania na parze (jeszcze nie korzystałam).

Jest mniejszy od tradycyjnego piekarnika,

ale zdecydowanie większy od mikrofali.

Mnie taka wielkość w zupełności wystarcza - i tak nigdy nie piekłam dwóch potraw jednocześnie,

a jedna potrawa spokojnie się mieści.

Moc mikrofali może nie jest powalająca (800 W), ale jak dla mnie ok.

A co najważniejsze - w kuchni nie zajmuje dużo miejsca,

nie trzeba upychać dwóch urządzeń.

Mamy, już 9 rok, Samsung do zabudowy (nie pamiętam modelu, w razie czego można sprawdzić). Model bez obrotowego talerza, co u nas powoduje pewne małe problemy przy użytkowaniu mikrofal. Niby są rozprowadzane równomiernie, ale to tylko teoria, szczególnie widoczna przy potrawach o większych powierzchniach. Ale spokojnie daje radę. Pamiętać tylko należy o zmienianiu tacki, żeby nie zostawić tej metalowej podczas używania mikrofali. Ogólnie - duży oszczędność miejsca, niezła wygoda. Drugi raz tez bym brał (choć szukałbym z obrotowym talerzem).

• 3 weeks później...
Mamy, już 9 rok, Samsung do zabudowy (nie pamiętam modelu, w razie czego można sprawdzić). Model bez obrotowego talerza, co u nas powoduje pewne małe problemy przy użytkowaniu mikrofal. Niby są rozprowadzane równomiernie, ale to tylko teoria, szczególnie widoczna przy potrawach o większych powierzchniach. Ale spokojnie daje radę. Pamiętać tylko należy o zmienianiu tacki, żeby nie zostawić tej metalowej podczas używania mikrofali. Ogólnie - duży oszczędność miejsca, niezła wygoda. Drugi raz tez bym brał (choć szukałbym z obrotowym talerzem).

To jeżeli ten Samsung nie ma systemu TDS należy zmniejszać moc mikrofal i jednocześnie wydłużać czas ich działania ( pracy) . Przetestuj to i zobaczysz różnicę.

• 3 months później...