fryta54 14.02.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Witam serdecznie,jestem na etapie organizowania sobie altanki:wymiary 4x8dach dwuspadowy o kącie 35 stopnina krokwiach co 70cm łaty a na nich dachówka Meyer Holsen tnademkażda dachówka moze byc przykrecona i założona zapinka Pytanie moje czy wiatr nie podwieje od spodu dachówki jak nie zrobie deskowania?Czy taki dach bez "papy" bedzie szczelny? czy deszcz nie bedzie zacinaał pod dachówki? Może ktoś jest w stanie wogóle zrobić mi wizualizacje takiej altany wiecej szczegóeóło oczywiście jestem w stanie podac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.02.2018 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Łaty co 70 cm? Dach będzie wystarczająco szczelny. Wiatr dachówkom nic nie zrobi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta54 16.02.2018 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Łaty oczywiście tak jak wyjdzie a kontrałty będa jednocześnie krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.02.2018 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Skoro nie ma krycia wstępnego to kontrłaty nie będą potrzebne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 17.02.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Oj Panie Andrzeju, nowy forumowicz , nie zna właściwego nazewnictwa branży a Pan się denerwuje. Spokojnie.A do założyciela postu : ja np. nie wyobrażam sobie aby korzystając z takiej altany mieć widok na tą gołą dachówkę. Zastosowałbym przynajmniej już od dołu podbitkę na te krokwie ( bo inaczej to będzie uczucie ucztowania pod dachem stodoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.02.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Otóż zna bo pisze o łatach i kontrłatach. Natomiast w mojej odpowiedzi nie ma nic denerwującego. Jest stwierdzenie, że kontrłata nie będzie potrzebna. Natomiast gdyby powstał pomysł zasłonięcia od spodu dachówek to krycie wstępne jest niezbędne i wówczas kontrłaty również. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta54 21.02.2018 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Panowie, dzieki za wszelkie info chciałem tylko wiedziecz, czy jak na krokwie położę łaty na to dachówkę (każda przykręcona i założona spinka) to mi tego dach nie podwieje od środka. Natomist na drewnie bielnum widok ceglanej dachówki dla mnie bedzie bomba dla przykładu https://pl.pinterest.com/pin/612700724276868389/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.02.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Nigdy nie podwieje dachówki jeżeli altana nie będzie miała ścian. Może podwiać tylko wówczas gdy wszystkie ściany są osłonięte a zostaje niezakryty otwór wejściowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts