schuey 14.02.2018 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Na 99% byłem zdecydowany na okna PCV do domu, ale ze zwykłej ciekawości wziąłem wycenę na aluminium i teraz zastanawiam się nad zmianą. Różnica wynosi prawie 30% ale w skali całego domu... czy nie warto? Proponowana oferta jest oparta na profilach Aluprofu MB86-US z ukrytym skrzydłem dla otwieranych okien oraz MB86-ST dla stałych. Wg wyliczeń okna osiągają parametr Uw 0,7 - 0,8 i tylko na HS mamy 1,0. Czy jest to realne w przypadku aluminium, ktoś ma doświadczenie z tymi profilami, montował u siebie w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.02.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Mb86 to zdaje się jeden z najbardziej zaawansowanych profili. Tylko pamiętaj, że tak samo jak PCW to i aluminium można zrobić "tanio" a wtedy będzie drogo i lipnie, także słowo "alu" nie jest gwarancją ekstra okien.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schuey 15.02.2018 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Tak, ale jak tą pewność uzyskać? Firma jest lokalna, działa na rynku od kilkunastu lat i widziałem zamontowane okna na żywo, wraz z dyskusją z zadowolonym klientem (4 lata po montażu). Czy są jakieś detale na które powinienem zwrócić uwagę, rodzaj okuć, podanie szczegółowej specyfikacji szklenia, prosić o certyfikaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schuey 15.02.2018 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 OK wystarczy zadzwonić do Aluprofu i spytać, potwierdzili, że współpracują od dawna i firma OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts