art_composites 15.02.2018 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Witam.Chce wybudowac wiekszy (18x7) garaż w konstrukcji szkieletowej. Garaz ma byc w ostrej granicy. Mam już zgode Ministerstwa na odstepstwo budowlane. I teraz co mi jest potrzebne do pozwolenia o budowe ? Projekt to wiadomo, wypisy z planu itp mam.Jak wyglada sprawa z projektem.od architekta, czy muszą być jakieś wyliczenia od konstruktora ? Czy normalne rysunki co.gdzie ile i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 16.02.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Projekt to wiadomo ... ... jeśli wiadomo, to wiadomo:) Projekt budowlany obiektu ma określony ZAKRES opracowania o czym mówi Rozporządzenie: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20120000462 i masz w zasadzie odpowiedz, czy jest potrzebny projektant konstrukcji, czy nie ? czy są wymagane obliczenia, czy nie ... + inne informacje mówiące kiedy Projekt Budowlany jest kompletny ( pod kątem zakresu ), a kiedy nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts