Magdzia 24.09.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Mam takie dość chyba nietypowe pytanie - mianowicie dlaczego na większości zdjęć łazienek szanownych Forumowiczów kibelki są otwarte, tzn. klapa z pokrywą uniesiona jest do góry? Czy jest jakiś przesąd na ten temat? Ja nzma przesąd dotyczący właśnie tego tematu, zgodnie z którym - jak sie zostawia pokrywę podniesioną, to szczęście/czy pieniądze uciekają. Ale o co chodzi z tymi zdjęciami? Pozwolę sobie podać przykład z domku guit: http://riverside.w.interia.pl/dom/dom_laz2.jpg http://riverside.w.interia.pl/dom/dom_laz_d1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 24.09.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Trzeba by chyba jakieś badania ankietowe w tym temacie. Np. wojewdztwo a klapa od kibelka, wiek a klapa od kibelka, płeć a klapa od kibelka, wykształcenie a klapa od kibelka A tak poważnie, kiedyś przy czytaniu na forum o ww. klapie nasunęły mi się podobne wątpliwośći. Jak to w końcu z tą KLAPĄ być powinno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 24.09.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Kobieta = klapa zamknietaMezczyzna = klapa otwarta przy czym oczywiscie sa wyjatki (moj mezczyzna i zamyka i splukuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivve 24.09.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Witajcie, według feng shui klapa powinna być zamknięta, a już szczególnie przy spuszczaniu wody ponieważ wraz z wodą "spuszczane" jest dobre chi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 24.09.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 A ja czytałam w świetnej książce o takim Panu , co siusiał - na życzenie żony na siedząco i opisywał jaka to trudna sztuka ( bo wiecie ten tego .. jak to powiedzieć ptaszek lubił do góry się wznosić ....jak to ptaszek ) i pisał , że siedzi na toalecie w pozycji BATMANA jak to przeczytałam to ryłam sie sama do siebie przez pół dnia jak oczami wyobraziłam sobie tę pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 24.09.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Też to czytałam, ale w jakimś mailu. Facet w dodatku strasznie kłął na żonę, że jakieś futrzane dywaniki poukładałą. A co do pozycji, to mnie najbardziej podobał sie jego pomysł, żeby sikać stojąc przed kibelkiem na rękach a czubki palców u nógopierać o ścianę za sedesikiem. Logicznie rzecz biorąc, mogłoby się udać.Ale co z tą otwartą klapą? Mnie nie chodzi o pozostawianie klapy otwartej przez panów, jako brzydki nawyk, ale o "pozowanie" sedesików do zdjęć. DLACZEGO? Czy to przypadek, czy ma to jakieś głębsze uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 24.09.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Łomatko , Madzia Ty szukasz poezji w otwartym sedesie? hymmm... jak mniemam cel był jeden- byśmy wszyscy obaczyli jaką mają tam czystą wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 24.09.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Nie poezji, tylko odpowiedzi. Zresztą - przecież tej wody i tak nie widać, więc DLACZEGO??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.09.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 To już Wam męski sposób sikania nie odpowiada ??? To co powiecie drogie kochanie kobiety na to : http://www.tkdami.net/~mwalaszczyk/cos/sedes.jpg Także proszę nie narzekać na swoich mężów, którzy chcą po męsku zrobić siusiu w miejsce do tego przeznaczone. Zawsze może być gorzej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 24.09.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 U mnie jest zamknięta (i bardzo tego pilnuję) od kiedy ciekawskie, kocie maleństwo zażyło tam kąpieli. Na szczęście byłam w domu i zajście skończyło się tylko ciężkim stresem zwierzaka.MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 24.09.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 U mnie jest zamknięta (i bardzo tego pilnuję) od kiedy ciekawskie, kocie maleństwo zażyło tam kąpieli. Na szczęście byłam w domu i zajście skończyło się tylko ciężkim stresem zwierzaka. MM Może lepiej zamykać drzwi , a klapą sobie głowy nie zawracać Ja pewnie bym tak zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 24.09.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Ale moje koty uwielbiają generalnie łazienkę!!! Świetnie się czują np. na ręczniku w wannie. Kiedy jesteśmy poza domem właściwie mają do dyspozycji tylko kuchnię i łazienkę. Nie mogę im tego zabronic!!! Ok. Wiem co większość osób o tym pomyśli... Reasumując - pozostanę przy opuszczonej klapie. pozdrwiam MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 24.09.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Magdzia, może chodzi o to aby pokazać "model" sedesika Niestety ja nie widzę "zdjęć z krzyżykiem" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 26.09.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 A propos kotow, to moja uwielbia pic wode z muszli mimo, ze nalewam jej do miseczki przefiltrowana z Brity (ktos sie o nia pytal w innym watku) - wiec ja tez zamykam klapke! m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 27.09.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Nie tylko koty piją z sedesu! Miałam psa, który wprost UWIELBIAŁ wodę z sedesu, ale koniecznie z kostką zapachową MORSKĄ! Teraz psa nie ma, więc klapę można spokojnie zamykać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 27.09.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Ja myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. I nie zwracania uwagi. Niektórym jest obojętnie czy klapa jest otwarta czy zamknięta. Jak zamknięta to sobie otworzą, jak otwarta to nie muszą, a sami albo zamykają albo nie i nie ma problemu. Ja tak właśnie dawno temu miałam, a potem nie wiem dlaczego mi się przestawiło i od kilku lat mam alergię na otwarte klapy. Nawet jak wchodzę do obcych łazienek tylko po to żeby np. umyć ręce, albo przejrzeć się w lustrze to zawsze zamykam otwartą klapę.Na szczęście mąż się bez problemu i b.szybko nauczył zamykać klapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 27.09.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 A ja mam alergie na otwarta klape a szczegolnie juz jak sa otwarte obie czesci. I dlatego u nas klapa obowiazkowo po uzyciu jest zamykana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Osobiscie mam alergie na podniesione klapy od sedesu. Nie wiem dlaczego ale b. mnie to razi i nawet piękna łazienka traci dużo uroku jak klapa w sedesie jest otwarta. U mnie obowiązkowo są zamkniete. Mąż z początku nie mógł się "dostosować" ale praktyka czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdenek 27.09.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Jestem facetem, który ZAWSZE zamyka klapę. Też mam na otwartą klapę alergię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.09.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Jestem facetem, który ZAWSZE zamyka klapę. Też mam na otwartą klapę alergię... No to pogratulować małżonce taki mąż to skarb ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts