Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kibelek

Magdzia

Recommended Posts

Mam takie dość chyba nietypowe pytanie - mianowicie dlaczego na większości zdjęć łazienek szanownych Forumowiczów kibelki są otwarte, tzn. klapa z pokrywą uniesiona jest do góry? Czy jest jakiś przesąd na ten temat? Ja nzma przesąd dotyczący właśnie tego tematu, zgodnie z którym - jak sie zostawia pokrywę podniesioną, to szczęście/czy pieniądze uciekają. Ale o co chodzi z tymi zdjęciami? :o

Pozwolę sobie podać przykład z domku guit:

http://riverside.w.interia.pl/dom/dom_laz2.jpg

http://riverside.w.interia.pl/dom/dom_laz_d1.jpg

Trzeba by chyba jakieś badania ankietowe w tym temacie.

Np. wojewdztwo a klapa od kibelka,

wiek a klapa od kibelka,

płeć a klapa od kibelka,

wykształcenie a klapa od kibelka

:wink:

A tak poważnie, kiedyś przy czytaniu na forum o ww. klapie nasunęły mi się podobne wątpliwośći.

Jak to w końcu z tą KLAPĄ być powinno?

A ja czytałam w świetnej książce o takim Panu , co siusiał - na życzenie żony na siedząco i opisywał jaka to trudna sztuka ( bo wiecie ten tego .. jak to powiedzieć :oops: ptaszek lubił do góry się wznosić ....jak to :wink: ptaszek ) i pisał , że siedzi na toalecie w pozycji BATMANA jak to przeczytałam to ryłam sie sama do siebie przez pół dnia :lol: :lol: jak oczami wyobraziłam sobie tę pozycje :wink:

Też to czytałam, ale w jakimś mailu. Facet w dodatku strasznie kłął na żonę, że jakieś futrzane dywaniki poukładałą. A co do pozycji, to mnie najbardziej podobał sie jego pomysł, żeby sikać stojąc przed kibelkiem na rękach a czubki palców u nógopierać o ścianę za sedesikiem. Logicznie rzecz biorąc, mogłoby się udać.

Ale co z tą otwartą klapą? Mnie nie chodzi o pozostawianie klapy otwartej przez panów, jako brzydki nawyk, ale o "pozowanie" sedesików do zdjęć. DLACZEGO? Czy to przypadek, czy ma to jakieś głębsze uzasadnienie?

Gość M@riusz_Radom

To już Wam męski sposób sikania nie odpowiada ???

To co powiecie drogie kochanie kobiety na to :

http://www.tkdami.net/~mwalaszczyk/cos/sedes.jpg

Także proszę nie narzekać na swoich mężów, którzy chcą po męsku zrobić siusiu w miejsce do tego przeznaczone. Zawsze może być gorzej ! :)

U mnie jest zamknięta (i bardzo tego pilnuję) od kiedy ciekawskie, kocie maleństwo zażyło tam kąpieli. Na szczęście byłam w domu i zajście skończyło się tylko ciężkim stresem zwierzaka.

MM

Może lepiej zamykać drzwi , a klapą sobie głowy nie zawracać :)

Ja pewnie bym tak zrobil :)

Ale moje koty uwielbiają generalnie łazienkę!!! Świetnie się czują np. na ręczniku w wannie. Kiedy jesteśmy poza domem właściwie mają do dyspozycji tylko kuchnię i łazienkę. Nie mogę im tego zabronic!!! Ok. Wiem co większość osób o tym pomyśli...

Reasumując - pozostanę przy opuszczonej klapie. :-)

pozdrwiam MM

Ja myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. I nie zwracania uwagi.

Niektórym jest obojętnie czy klapa jest otwarta czy zamknięta. Jak zamknięta to sobie otworzą, jak otwarta to nie muszą, a sami albo zamykają albo nie i nie ma problemu. Ja tak właśnie dawno temu miałam, a potem nie wiem dlaczego mi się przestawiło i od kilku lat mam alergię na otwarte klapy. Nawet jak wchodzę do obcych łazienek tylko po to żeby np. umyć ręce, albo przejrzeć się w lustrze to zawsze zamykam otwartą klapę.

Na szczęście mąż się bez problemu i b.szybko nauczył zamykać klapę.

Osobiscie mam alergie na podniesione klapy od sedesu. Nie wiem dlaczego ale b. mnie to razi i nawet piękna łazienka traci dużo uroku jak klapa w sedesie jest otwarta.

U mnie obowiązkowo są zamkniete. Mąż z początku nie mógł się "dostosować" ale praktyka czyni mistrza :lol: