T-omek 15.02.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Witam wszystkich ! Mam kilka pytań związanych z rozdzielką budowlaną. Przyłącze jest jednofazowe o mocy 5,3 kW, prąd znamionowy to 25A. 1. Czy w erbetce muszę instalować wyłącznik różnicowy, jeśli tak to jakie musi mieć parametry?? 2. Czy wyłącznik nadprądowy może mieć 25A czy musi mieć niższą wartość niż ten w skrzynce Taurona??? Wiem, że to wszystko montuje elektryk z uprawnieniami ale po mojej stronie jest zakup komponentów Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.02.2018 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Wobec powyższego elektryk powinien dać spis tych komponentów do zakupów.Reszta zgodnie z PN-HD 60364-7-704, a odpowiedź jest w p. 704.410.3.10Albo RCD 30 mA, albo SELV, PELV, albo separacja. Samoczynne wyłączenie zasilania w przypadku uszkodzenia - RCD 500 mA. Wyłączniki samoczynne dobrane do oprzewodowania i zastosowanych gniazd wtykowych. Innej opcji, zgodnie z przepisami nie ma ! Edytowane 15 Lutego 2018 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts