muniek0122 15.02.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Witam, Czy na rynku znajdują się w sprzedaży w ogóle rolety zewnętrzne przeźroczyste lub półprzeźroczyste (przenikalność widoczności powyżej < 50%) ? Czy wszystkie rodzaje rolet po zamknięciu są "ciemne" / nie przeźroczyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.02.2018 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Pakiet trzyszybowy przepuszcza "ledwie" 70% światła a jak poszukasz to znajdziesz 60% lub szyby specjalne przyciemniane lub ornamentowe.. Nic mi nie wiadomo by ktoś robił lameki (z nich się składa pancerz) z pleksi. Jeśli zależy Ci na półświetle - to zawsze można nie domykać rolety do końca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.02.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 I chyba to autor miał na myśli pozycję tzw. komfortowa gdzie roleta już dotyka parapetu a nie jest w pełni rozciągnięte i są pomiędzy panelami prześwitNie słyszałem o lamelach przezroczystych czy polprzezroczystych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 15.02.2018 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Jest coś takiego jak pancerz s-orno który jest czymś pośrednim pomiędzy standardowymi roletami a żaluzjami np. tutaj: https://www.rolety.aluprof.eu/pancerz-sonro Edytowane 15 Lutego 2018 przez MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 20.08.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Dobrym pomysłem na osłonięcie się przed nagrzewaniem są markizy zewnętrzne. Gęstość siatki 10% (chyba największa wartość jak w przypadku markiz Fakro) powinna wystarczyć, by przy mocnym nasłonecznieniu zachować wystarczającą ilość światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts