marcin.ce 17.02.2018 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie wylewki w piwnicy. Czy można do gotowych, workowych wylewek betonowych (np Kreisel M-15, Baumit) dodać, podczas wyrabiania w betoniarce, żwiru (kamieni płukanych) o gr ok 0.7-1cm ?? Czy taki zabieg będzie mieć wpływ na jakość wykonanej wylewki (osłabi,wzmocni)?? Jak wiadomo, beton towarowy taki składnik posiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.02.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Nie rozumiem co chcesz osiągnąć. Jeżeli kupujesz coś gotowe do użycia po wymieszaniu z wodą to raczej nie powinieneś nic tam dosypywać. Osłabisz końcowy wyrób dosypując kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.ce 17.02.2018 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Dzięki za odpowiedz. Pytam z czystej ciekawości, bo zastanawiałem się czy tego typu żwir można zastosować do zwiekszenia objętości mieszanki (spora przestrzeń do wykończenia przy 8cm wysokości wylewki, a trochę żwiru mi zostało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.02.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 To jak masz kruszywo zamiast tego kup cement , piasek i zrób beton, pewnie wyjdzie taniej niż ta mieszanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts